Олександр Корнієнко виступив на заході щодо діяльності МФО «Стратегічний форсайт України»


Вересень 27
15:00 2024

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко 26 вересня 2024 року виступив з вітальним словом на презентації діяльності міжфракційного об’єднання «Стратегічний форсайт України», організованої Парламентом спільно з Програмою розвитку ООН в Україні.

Під час заходу його учасники ознайомилися з результатами форсайт-дослідження щодо повоєнної відбудови й майбутнього України. Також було анонсовано створення цифрового інструменту, який буде використовуватися для залучення громадян до дискусій про майбутнє України.

У своєму виступі Олександр Корнієнко зупинився на тому, яким чином Парламент може прогнозувати майбутнє. «Для нас важливі наступні етапи розвитку міжфракційного об’єднання, яке опікується форсайтом і взагалі темою майбутнього у Верховній Раді України IX скликання. У нас є ідея ще в цьому скликанні створити комісію з питань майбутнього. Ця ідея існувала відносно давно — ще до початку повномасштабного вторгнення. Звісно, зараз все майбутнє залежить від ситуації на фронті та від Збройних Сил України. Але це не має нам заважати обговорювати майбутнє, зокрема, в економічній та демографічних сферах», — зауважив Перший віцеспікер.

Перший заступник Голови Верховної Ради України звернув увагу на те, що всі парламенти світу займаються прогнозуванням. А ініціювання та формування політик розвитку країни може відбуватися, зокрема, через законотворчу діяльність. «Вважаю логічним і правильним, що саме парламенти у світі займаються прогнозуванням, адже вони ухвалюють ті чи інші законодавчі ініціативи, які формуватимуть певну політику та результати», — зазначив Олександр Корнієнко.

Під час окремої дискусії учасники заходу зосередилися на ключових напрямах діяльності у сфері форсайту для підтримки Європейського Парламенту. Зазначалося, що політика у сфері майбутнього може стати основою політичного діалогу. 

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

З-під завалів у Кривому Розі дістали ще двох загиблих людей

Прочитайте повну статтю

Віталій Коваль: Маємо одразу реформувати рибогосподарську галузь відповідно до законодавства ЄС

Прочитайте повну статтю

Оголошено повторні аукціонні торги на промисловий вилов риби у водосховищах річки Дніпро

Прочитайте повну статтю

На Дністровському водосховищі врятовано від браконьєрських сіток 500 рибин – попереджено збитки...

Прочитайте повну статтю

Осінь – золота пора для ловлі судака

Прочитайте повну статтю

Україна та Норвегія поглиблюватимуть співпрацю у галузі рибного господарства

Прочитайте повну статтю

Як отримати компенсацію за майно, пошкоджене внаслідок обстрілів

Прочитайте повну статтю

У Чернівцях планували роботу Коаліції «Буковина 1325»

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь