Сенсація

Прикордонники Південного регіонального управління припинили діяльність міжнародного наркотрафіку


Вересень 27
15:02 2024

Оперативники Південного регіонального управління ДПСУ та Департаменту боротьби з наркозлочинністю, слідчі Головного слідчого управління Нацполіції, співробітники управління боротьби з наркозлочинністю ГУНП в Чернівецькій області під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора припинили незаконну діяльність наркоділків.

Правоохоронці затримали одного з ключових учасників злочинного угруповання, яке займалося торгівлею наркотиками через інтернет на території України та Близького Сходу. Щомісячний прибуток злочинців, за попередніми оцінками, складав понад 5 мільйонів гривень.

Встановлено, що члени злочинного угруповання, включно з 48-річним громадянином Азербайджану, через різні онлайн-ресурси здійснювали закупівлю метадону та Альфа-PVP. Після цього наркотики у великих обсягах переправляли до Азербайджану, Туреччини та Грузії.

Для незаконного транспортування наркотиків учасники угруповання застосовували схованки типу «мастеркладів», пересилали наркотики через поштові служби та автобусні маршрути. Усі фінансові розрахунки, пов'язані з придбанням і збутом заборонених речовин, здійснювалися виключно за допомогою криптовалюти.

У ході досудового розслідування задокументовано організовані іноземцем поштові відправлення з наркотичними засобами метадон та Альфа-PVP. 20 вересня він під вигаданим ім’ям відправив сумку з наркотиками до Одеси, яку отримала місцева жителька і мала переправити її до Стамбула.

Крім того, цього ж дня, фігурант організував відправлення двох валіз з прихованим вмістом наркотиків рейсовим автобусом «Київ-Стамбул».

Правоохоронці вилучили обидві партії наркотиків: в Одесі знайдено 264 грами солей Альфа-PVP вартістю 600 тисяч гривень, а на кордоні в пункті пропуску «Порубне» - 5,1 кг метадону та Альфа-PVP на суму 4,3 мільйона гривень.

21 вересня 2024 року громадянина Азербайджанської Республіки затримали під час спроби перетинання державного кордону у пункті пропуску «Паланка-Маяки-Удобне».

Наразі затриманому повідомлено про підозру за контрабанду наркотичних засобів, вчинених в особливо великих розмірах організованою групою (ч. 3. ст. 305 Кримінального Кодексу України), незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів в особливо великих розмірах або організованою групою (ч. 3 ст. 307 Кримінального Кодексу України) та замах на вчинення кримінального правопорушення (ч. 2 ст. 15 Кримінального кодексу України).

Судом обрано йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тривають заходи із викриття інших осіб, які причетні до цих злочинів.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

З-під завалів у Кривому Розі дістали ще двох загиблих людей

Прочитайте повну статтю

Віталій Коваль: Маємо одразу реформувати рибогосподарську галузь відповідно до законодавства ЄС

Прочитайте повну статтю

Оголошено повторні аукціонні торги на промисловий вилов риби у водосховищах річки Дніпро

Прочитайте повну статтю

На Дністровському водосховищі врятовано від браконьєрських сіток 500 рибин – попереджено збитки...

Прочитайте повну статтю

Осінь – золота пора для ловлі судака

Прочитайте повну статтю

Україна та Норвегія поглиблюватимуть співпрацю у галузі рибного господарства

Прочитайте повну статтю

Як отримати компенсацію за майно, пошкоджене внаслідок обстрілів

Прочитайте повну статтю

У Чернівцях планували роботу Коаліції «Буковина 1325»

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь