Сенсація

2 роки «митному безвізу» в Україні: оформлено 120 тисяч декларацій


Жовтень 03
12:04 2024

1 жовтня 2022 року Україна вступила до Конвенції про процедуру спільного транзиту і розпочала міжнародне застосування електронної транзитної системи NCTS. 

З того часу темпи залучення бізнесу до такої процедури невпинно зростають. Так, за 2 роки в NCTS оформлено близько 120 тисяч декларацій (серед яких майже 5 тисяч операцій внутрішнього транзиту).

При цьому за останній рік, порівняно з показниками станом на 1 жовтня 2023 року, кількість оформлених декларацій зросла у 3,7 раза. Це свідчить про те, що вітчизняні експортери й імпортери охоче користуються процедурою спільного транзиту.

Крім того, у системі управління гарантіями NCTS за два роки Держмитслужба зареєструвала 137 загальних та майже 10 тисяч індивідуальних гарантій. Загальна сума гарантування становить майже 450 млн євро.

Нагадаємо, що система NCTS лежить в основі митних ІТ систем Європейського Союзу і є однією з тих, що мають бути обов’язково впровадженні в Україні для вступу в ЄС. У квітні цього року Україна серед перших у Конвенції перейшла на застосування оновленої версії системи – NCTS Фаза 5. 

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь