28 квітня: Ситуація в соціальній сфері станом на 20:00


Квітень 28
21:44 2022

Головне:

Внутрішньо переміщеним українцям мають надавати меддопомогу без направлень та декларацій. Внутрішньо переміщені особи можуть бути прийняті у будь-якій лікарні, якщо вона здатна забезпечити необхідне лікування, а відсутність декларації не є перепоною для отримання первинної медичної допомоги.

Організовано 12-й медичний конвой для евакуації маленьких українців із зон бойових дій. В Україні триває робота з реалізації так званих «конвоїв життя» для евакуації українських онкохворих дітей із зон бойових дій. Наразі організовано вже 12-й медичний конвой, що надав шанс на порятунок 12 дітям, які прямують на лікування до передових клінік Європейського Союзу. Діти, віком від 7 місяців до 15 років, з Київщини, Хмельниччини, Херсонщини, Житомирщини та Полтавщини спочатку були направлені до Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру (ЗУСДМЦ) для необхідного обстеження та медичної підтримки. Нині ЗУСДМЦ є спеціальним хабом, куди евакуюють пацієнтів із різноманітними захворюваннями, у тому числі й онкологічними та онкогематологічними патологіями, а також пацієнтів, які потребують паліативної опіки. Близько 30% усіх пацієнтів залишаються у Центрі, продовжують тут лікування та успішно його завершують.

Рада Європи створила спеціальну сторінку для адаптації українських дітей до європейських освітніх стандартів. Секретаріат Комітету з питань освіти Ради Європи інформує, що на веб-сайті Департаменту освіти Ради Європи створено спеціальну веб-сторінку Education in time of crisis’ «Освіта під час кризи». Веб-сторінка створена за результатами проведених дебатів «Освіта під час кризи: надзвичайні заходи для українських біженців і країн їхнього перебування» 15-17 березня 2022 року в місті Страсбург (Франція) на засіданні Керівного комітету Ради Європи з питань освіти.

Вступ-2022: створено онлайн-версію демонстраційного національного мультипредметного тесту. Від сьогодні на базі Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти можна пройти онлайн-версію демонстраційного національного мультипредметного тесту. Інтерфейс демонстраційного тестувальника відрізняється від реального НМТ, однак за структурою, типами завдань, тривалістю їхнього виконання запропонований варіант аналогічний до вступного тесту. Тестувальник може мати певні затримки із роботою через велику кількість потенційних учасників. Варто перевірити налаштування систем безпеки на комп'ютері або скористатися іншим браузером для роботи. Пройти НМТ необхідно за 90 хвилин, упродовж яких потрібно виконати 60 завдань із трьох навчальних предметів:

єДопомога: за тиждень волонтери підтримали онлайн 258 родин на суму понад 100 тисяч гривень. На платформі єДопомога діє можливість допомагати онлайн постраждалим від війни з будь-якого куточку світу. Заступник Міністра соціальної політики України Костянтин Кошеленко повідомив, що за підсумками першого тижня завдяки платформі 258 сім'ям була надана допомога онлайн. За сім днів загальна сума волонтерської онлайн-підтримки склала 109 500 гривень. 258 сімей отримали можливість завітати до магазинів-партнерів та придбати товар за Передплатою єДопомога на суму 200, 500 або 1000 гривень. Майже 60% цих Передплат вже використано людьми.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Екстремальна евакуація з Красногорівки: «Білі янголи» врятували трьох людей

Прочитайте повну статтю

Понад 700 тис. екз. молоді риб випущено у водойми країни від початку року

Прочитайте повну статтю

Японія продовжує підтримувати Україну: Держрибагентство отримало нову партію екскаваторів KOMAT...

Прочитайте повну статтю

Заступник Голови АРМА оглянув арештований актив у Запоріжжі

Прочитайте повну статтю

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон, ймовірно, готувався до скоєння інших злочинів

Прочитайте повну статтю

Українська делегація взяла участь у конференції з питань шкільної безпеки NASRO-2024

Прочитайте повну статтю

Уряд прийняв постанову про електронну інформаційну систему обліку канабісу

Прочитайте повну статтю

Нацполіція за участі Держлікслужби перекрила канал ввезення в Україну фальсифікованих ліків рос...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь