3 травня: Ситуація в соціальній сфері станом на 20:00


Травень 03
21:23 2022

Головне:

Нацполіція запустила ще один номер цілодобової «гарячої лінії» з пошуку зниклих та загиблих внаслідок військових дій - 0 800 21 21 51. Національна поліція України запустила ще один номер «гарячої лінії» з пошуку зниклих та загиблих внаслідок військових дій рф в Україні. 0 800 21 21 51 – за цим номером можна отримати інформацію щодо процедури розшуку рідних чи знайомих. Дзвінки безкоштовні та приймаються операторами цілодобово

Уряд виділив додаткові кошти на підтримку людей. Ще 500 млн грн будуть спрямовані на закупівлю лікарських засобів, медичних виробів та обладнання. З перших тижнів війни Уряд запустив й активно впроваджує програму безкоштовної роздачі продуктових і санітарно-гігієнічних наборів для жителів прифронтових міст. Уже роздали сотні тисяч таких наборів. Кабінет Міністрів України також ухвалив рішення, яке дозволить і надалі фінансувати ці програми. Загалом місцевим бюджетам Уряд перерахує 7,5 млрд грн

Тривалість складання НМТ для вступників збільшено до 120 хвилин. Сьогодні, 3 травня 2022 року, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив, що Український центр оцінювання якості освіти проаналізував перебіг демонстраційного тесту в онлайн-середовищі та відведений час на завдання. Комісія підтвердила, що певна частка учасників не встигає виконувати останні завдання тесту. «Застороги педагогів, абітурієнтів і їхніх батьків, а також реальні статистичні дані проходження тестування переконали нас, що тривалість тесту необхідно продовжити до 120 хвилин. Я впевнений, що цей крок допоможе кожному вступити до омріяного закладу вищої освіти, показавши свій найвищий результат під час НМТ», – зазначив Сергій Шкарлет. Міністр також повідомив, що освітяни та батьки впевнені, що тест є змістовим, комплексним, неперевантаженим і стане дієвим інструментом відбору вступників до закладів вищої освіти в умовах повномасштабної війни. Утім, педагоги та батьки вступників одноголосно зазначили, що відведеного на виконання трьох блоків завдань часу замало.

Україна отримала чергову партію гуманітарної допомоги від міжнародних партнерів. Американська корпорація GE Healthcare надіслала до України необхідне медичне обладнання, яке посилить спроможність наших закладів охорони здоров'я. GE Healthcare передала українським лікарням 50 апаратів для ультразвукової діагностики, 100 моніторів пацієнта, 25 апаратів для штучної вентиляції легень та 5 мобільних рентгенівських апаратів. Нині обладнання вже доставлено до лікарень у фронтових і прифронтових регіонах та до столиці України. Також на початку березня американська корпорація пожертвувала ще 4 мільйони доларів на медичне обладнання для покращення матеріально-технічної бази медичних закладів нашої країни.

МОЗ та міжнародна організація Global Response Management посилюють співпрацю. Від початку військової агресії рф Міністерство охорони здоров’я України активно співпрацює з міжнародною неурядовою організацією Global Response Management – GRM (США), представники якої допомагають нашим медикам в Україні. Зокрема, мова йде про актуальні тренінги для медичних сестер та для лікарів із питань невідкладної допомоги на полі бою, допомоги пораненим та травмованим цивільним, лікування травматичних опіків тощо. Наразі тренінги вже провели у кількох медичних закладах на Рівненщині, Київщині, Полтавщині та Хмельниччині. Наступні семінари заплановано у західних та центральних регіонах України. Окрім того, лікарі-практики та медичні сестри з Бостона та Массачусетсу приїздять в Україну з великою кількістю медичної гуманітарної допомоги. А минулого тижня команда з 6-ти професійних медиків – хірургів, травматолога, медсестри та парамедика – представників Global Response Management відправилася на схід для підтримки наших лікарів.

Дві медичні сестри з Хмельниччини долучилися до роботи команди лікарів евакуаційного потягу-мінігоспіталю БФ «Лікарів без кордонів — Бельгія». Раніше Міністерство охорони здоров’я України повідомляло про запрошення до роботи медиків, які мають досвід роботи у відділеннях інтенсивної терапії та дипломи за спеціальністю «Медсестринство». На запрошення МОЗ приєднатися до команди, яка працює над евакуацією поранених пацієнтів із різних територій сходу України, відгукнулося багато медичних сестер та братів. Шляхом співбесіди з представниками «Лікарів без кордонів» були відібрані найкращі претенденти.

Медзаклади, що працюють за Програмою медичних гарантій, повинні надавати необхідну допомогу безкоштовно. У закладах охорони здоров’я, законтрактованих за Програмою медичних гарантій з НСЗУ, не повинні брати коштів за надання медпослуг чи діагностику, що входять у контрактні пакети. У разі виникнення проблем із наданням меддопомоги або якщо комунальний чи державний медзаклад, маючи змогу продіагностувати пацієнта, направляє його на платну діагностику у приватний, закликаємо звертатися: до контакт-центру МОЗ 0800 60 20 19; або на гарячу лінію НСЗУ 16-77. Що входить до переліку безоплатних медичних послуг https://bit.ly/3F7JHKO.

Рада з питань освіти та молоді Республіки Естонія (HARNO) спільно із Міністерством освіти і науки України в межах проєкту UKRKORG проведуть вебінар «Університетські сервіси та їхнє значення для посилення і підтримки міжнародної конкурентоспроможності університетів: досвід Естонії». Основна цільова аудиторія проєкту: академічна спільнота університетів (перевага надається переміщеним університетам), освітні адміністратори, представники структур, що опікуються міжнародними питаннями в освіті і працюють в Україні, та освітньо-орієнтовані недержавні організації.

2 травня 2022 року, було оприлюднено результати фіналу першого національного конкурсу «Genius Olympiad Ukraine 2022». У конкурсі взяли участь учні 8-11 класів із 23 областей України, які презентували 994 проекти. 811 проєктів пройшли до Національного фіналу. Інформація про переможців Всеукраїнського конкурсу «Genius Olympiad Ukraine 2022» за посиланням.

Нещодавно команда проєкту #stop_sexтинг провела вебінар «Дитинство під час війни. Які навички маємо дати дітям для їхньої безпеки?». На онлайн-зустрічі експерти обговорили основні правила, які варто знати дітям під час війни, а також поділились новими вправами для трьох вікових категорій, які можна виконувати як у школах, так і вдома. Запис вебінару. Також експерти проєкту #stop_sexтинг створили новий тематичний буклет до вебінару, у якому розповіли про розвиток критичного мислення в дітей, офлайн- та онлайн-поведінку й надали корисні вправи та рекомендації. Шукайте матеріали за посиланням.

Упродовж найближчих 2-4 днів учасникам НМТ надійде СМС-повідомлення з даними для входу на інформаційну сторінку. Упродовж найближчих 2-4 днів особи, які створювали реєстраційні картки учасників ЗНО, отримають смс-повідомлення від Centr_ZNО, в якому буде зазначено прізвище потенційного учасника національного мультипредметного тесту, а також дані для входу до Інформаційної сторінки – логін та пароль. Необхідно зберегти цю інформацію, оскільки вона знадобиться для входу до Інформаційної сторінки. Якщо номер мобільного телефону під час реєстрації було вказано помилково і найближчим часом відповідне смс-повідомлення не надійде, з 12 до 19 травня можна буде зателефонувати на спеціальну «гарячу лінію», де можна буде отримати відповідну інформацію. Докладніше.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Екстремальна евакуація з Красногорівки: «Білі янголи» врятували трьох людей

Прочитайте повну статтю

Понад 700 тис. екз. молоді риб випущено у водойми країни від початку року

Прочитайте повну статтю

Японія продовжує підтримувати Україну: Держрибагентство отримало нову партію екскаваторів KOMAT...

Прочитайте повну статтю

Заступник Голови АРМА оглянув арештований актив у Запоріжжі

Прочитайте повну статтю

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон, ймовірно, готувався до скоєння інших злочинів

Прочитайте повну статтю

Українська делегація взяла участь у конференції з питань шкільної безпеки NASRO-2024

Прочитайте повну статтю

Уряд прийняв постанову про електронну інформаційну систему обліку канабісу

Прочитайте повну статтю

Нацполіція за участі Держлікслужби перекрила канал ввезення в Україну фальсифікованих ліків рос...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь