$31 млн на Сили оборони України: АРМА закупило Військові облігації


Липень 10
15:03 2024

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) вперше здійснило закупівлю Військових облігацій в іноземній валюті на суму 31 мільйон доларів США. Ця операція є продовженням успішної практики ефективного управління арештованими коштами, зокрема, для підтримки оборони України. Така закупівля забезпечить українську армію найнеобхіднішим: зброєю, боєприпасами, технікою, продовольством та медикаментами.

"Ця закупівля – це наш черговий внесок у поразку росії та зміцнення обороноздатності України. Це не лише зміцнює фінансову базу оборонного сектору, але й демонструє, як державні установи можуть ефективно діяти в умовах війни", - підкреслила Голова АРМА Олена Дума.

У загальну суму закуплених облігацій входять, зокрема, арештовані кошти російських підсанкційних осіб та компаній. Йдеться про офшорні компанії повʼязані з Михайлом Фрідманом та Петром Авеном, букмекерську компанію "1xbet", а також 1 мільйон доларів колишнього голови обласної військово-лікарської комісії.

Варто відзначити високу ефективність цієї закупівлі - середньозважена дохідність придбаних ОВДП у доларах США складає 4,6%, що перевищує дохідність за валютними депозитами. З початку 2024 року АРМА придбало військових облігацій на суму 1,7 млрд грн та 31 млн дол. США, що в сукупності становить майже 3 млрд грн у гривневому еквіваленті. Загальний обсяг ОВДП в портфелі АРМА досяг рекордної позначки у 5,5 млрд грн в еквіваленті.

Нагадаємо, що за ініціативи АРМА були внесені законодавчі зміни, які дозволили Агентству здійснювати закупівлю ОВДП за рахунок арештованих коштів в іноземній валюті. Згодом, Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням погодив АРМА купівлю військових облігацій на рекордну суму - майже 38 мільйонів доларів США. Було заплановано використати 31 мільйон доларів США та 6,5 мільйонів євро арештованих коштів, які розміщуються на рахунках Агентства. Поточна операція на $31 млн є реалізацією доларової частини цього плану. 

ТЕГИ: Олена Дума АРМА Olena DUMA

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Україна та ЄС розвивають співпрацю в галузі критичної сировини 

Прочитайте повну статтю

Українські рятувальники встановили нові світові рекорди

Прочитайте повну статтю

Вибухотехніки поліції знешкодили бойову частину ворожої крилатої ракети, яка не здетонувала (Ві...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко взяв участь у засіданні РНБО під головуванням Президента України

Прочитайте повну статтю

ДПСУ та НГУ отримали військові медичні автобуси від НАТО

Прочитайте повну статтю

«Техніка, що рятує»: Водою або піною? Автомобіль повітряно-пінного гасіння АППГ-6/5-60

Прочитайте повну статтю

Принципи меморіалізації російсько-української війни обговорили на круглому столі в Укрінформі

Прочитайте повну статтю

На Дністровському водосховищі стартує Кубок України з ловлі хижої риби

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь