Сенсація

Алла Басалаєва: В ЄС позитивно оцінили створення української служби AFCOS, яка захищатиме європейські кошти


Жовтень 18
12:02 2024

У Брюсселі відбулася зустріч голови Державної аудиторської служби України Алли Басалаєвої зі співробітниками Європейського управління з питань запобігання зловживанням та шахрайству (OLAF).

Представники OLAF – організації, яка займається виявленням, розслідуванням та припиненням шахрайства з бюджетними коштами ЄС, – відзначили прогрес, що останнім часом демонструє Україна у питаннях розбудови системи захисту фінансових інтересів Європейського Союзу, та підкреслили важливість партнерства з Україною. Також вони наголосили на важливості розширення повноважень Держаудитслужби, що є одним із етапів євроінтеграції.

«Європейський Союз постійно підтримує нашу державу. Україна, зі свого боку, зобов’язана докладати максимальних зусиль, щоб кошти платників податків з інших країн використовувалися за призначенням. Приємно, що наші європейські колеги позитивно оцінюють створення української служби AFCOS, яка захищатиме європейські кошти. Співпраця з організаціями ЄС, зокрема OLAF, щодо протидії фінансовому шахрайству та зловживанням насправді є критично важливою для нас. Посилення контролю та моніторингу за використанням європейських фінансових ресурсів в Україні надалі залишається ключовим завданням на шляху до євроінтеграції та відновлення економічного потенціалу країни», – зазначила Алла Басалаєва.

ДОВІДКОВО

Служба координації боротьби з шахрайством (Anti-fraud coordination service, AFCOS) в країнах Євросоюзу поєднує в собі такий важливий функціонал, як координацію в межах країни всіх законодавчих, адміністративних і слідчих зобов’язань та діяльність, пов’язану із захистом фінансових інтересів ЄС. Створення в Україні на базі Держаудитслужби мережі AFCOS дозволить тісніше та ефективніше співпрацювати з OLAF у частині боротьби з фінансовими злочинами.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь