АРМА поділилося досвідом управління арештованими активами з колегами із Республіки Казахстан


Вересень 23
12:05 2024

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) під час онлайн зустрічі представляв заступник Голови АРМА з питань євроінтеграції Грігол Катамадзе спільно з керівником підрозділу за напрямком ефективності менеджменту активів, а також підрозділу комунікації. Державну агенцію з управління повернутими активами Республіки Казахстан зі свого боку представляв заступник генерального директора - Ануар Канкішев, спільно з керівниками департаментів реалізації активів та міжнародної співпраці. 

У продовження взаємодії, чергова робоча онлайн-зустріч стала консультаційною у питаннях законодавчих норм та практик управління арештованим майном.

Державна агенція з управління повернутими активами Республіки Казахстан була створена відносно нещодавно, тож колеги з Казахстану були зацікавлені у ознайомленні зі специфікою роботи українського АРМА та досвіді відомства з управління активами як всередині країни, так і за її межами. 

Зокрема, представники Нацагентства розповіли колегам із Казахстану про управління активами, переданими рішеннями українських судів на реалізацію чи управління за межами країни. До таких активів може відноситись приватна нерухомість, літаки, яхти, автомобілі, кошти на банківських рахунках тощо. Представники АРМА зазначили, що для управління такими активами за кордоном, Нацагентство має отримати легалізацію рішення українського суду в судовій інстанції країни, де фактично перебуває актив.

Окремо, Грігол Катамадзе зупинився на питанні управління арештованими грошовими коштами: “Наразі ми напрацювали та використовуємо механізм управління арештованими коштами, який дозволяє зберегти ці кошти та примножити їх. Більше того, за рахунок різниці у відсотковій ставці під час закупівлі військових облігації, ми забезпечуємо прямі надходження від такого управління до державного бюджету. В цьому році ми вже досягли позначки у майже 10 млрд гривень на депозитному портфелі АРМА, з яких на майже 6 млрд гривень закуплено ОВДП”.

Зустріч відбулась в рамках міжвідомчої взаємодії, яка була закріплена раніше укладеною міжвідомчою угодою, підписаною Головою АРМА Оленою Думою та Генеральним директором Державної агенції з управління повернутими активами Республіки Казахстан - Куанишбеком Мукашем.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь