АРМА відкрите до співпраці з бізнесом: ефективне управління приносить мільярдні надходження державі


Вересень 27
21:01 2024

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) продемонструвало свою унікальність та ефективність, генеруючи мільярдні надходження до державного бюджету та створюючи нові можливості для розвитку бізнесу. Про це заявила Голова АРМА Олена Дума під час Конференції "Відновлення України - ключові пріоритети бізнесу та влади", організованої Українською Радою Бізнесу та Національною бізнес коаліцією.

У заході також взяли участь голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк та заступник Голови АРМА Грігол Катамадзе. Учасники обговорили ключові питання: формування державного бюджету на 2025 рік, бронювання працівників бізнесу та держорганів, а також роль АРМА у відновленні України.

Олена Дума наголосила на необхідності перегляду підходу до фінансування агентства: "Вже третій рік поспіль на бюджет АРМА закладається лише 189 млн грн, тоді як ми генеруємо мільярдні надходження до держбюджету. Як антикорупційний орган, АРМА потребує фінансування на рівні з НАЗК, НАБУ та ДБР для забезпечення ефективної роботи".

АРМА закликає представників бізнесу долучатися до конкурсів на оцінювачів та управителів арештованими активами. "Це унікальна можливість для підприємців зміцнити свій бізнес та водночас принести значну користь державі", - підкреслила Олена Дума.

Грігол Катамадзе навів ключові цифри: "Якщо у 2022 році надходження від АРМА становили 34,8 млн грн, то за минулий рік ми принесли державі вже 1,8 млрд грн. Крім того, 10 млрд грн знаходяться на депозитному портфелі АРМА, з них майже 6 млрд грн працюють на підтримку обороноздатності Держави за рахунок закупівлі Військових облігацій".

Важливим кроком стало відкриття публічного доступу до реєстру арештованих активів, що суттєво знизило корупційні ризики при відборі управителів та вивело надходження з тіні.

На конференції були презентовані ключові законодавчі ініціативи АРМА:

Результатом зустрічі стала підтримка представників бізнесу - 120 асоціацій підтримують внесені законодавчі ініціативи агентства і готують відповідні звернення до фракцій Парламенту.

Олена Дума подякуввла Олені Шуляк за сприяння підтримці парламентом змін до проекту бюджету та відображення справедливих цифр підтримки АРМА.

Ця зустріч вкотре продемонструвала готовність АРМА до конструктивного діалогу та плідної співпраці з бізнес-спільнотою, що є запорукою ефективного управління активами та економічного зростання України.​​​​​​​​​​​​​​​​

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Виманювали кошти за схемою «друг просить у борг»: на Харківщині судитимуть членів злочинного уг...

Прочитайте повну статтю

«Будь другом. Собі теж»: на столичному вокзалі презентували фотовиставку, присвячену ментальном...

Прочитайте повну статтю

Біжи заради перемоги

Прочитайте повну статтю

АРМА відкрите до співпраці з бізнесом: ефективне управління приносить мільярдні надходження дер...

Прочитайте повну статтю

З-під завалів у Кривому Розі дістали ще двох загиблих людей

Прочитайте повну статтю

Віталій Коваль: Маємо одразу реформувати рибогосподарську галузь відповідно до законодавства ЄС

Прочитайте повну статтю

Оголошено повторні аукціонні торги на промисловий вилов риби у водосховищах річки Дніпро

Прочитайте повну статтю

На Дністровському водосховищі врятовано від браконьєрських сіток 500 рибин – попереджено збитки...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь