Автівки та обладнання для вибухотехнічної та кінологічної служб: ОБСЄ передала допомогу підрозділам системи МВС на 1,9 мільйонів євро


Травень 08
18:23 2024

Сьогодні, 8 травня, у межах проєкту «Підтримка державних органів України у запобіганні та боротьбі з незаконним обігом зброї, боєприпасів та вибухових речовин у всіх його проявах» Організація з безпеки і співробітництва в Європі передала підрозділам системи МВС обладнання та автомобілі, які використовуватимуться у Національній поліції та Державній прикордонній службі України. 

«Шановні партнери, я перш за все хочу подякувати за багаторічну співпрацю яку ми маємо з вами. Дійсно, війна завжди була і є тим фактором який посилює ризики щодо незаконного обігу зброї в країні. Утім, завдяки нашим партнерам ми маємо змогу діяти превентивно та забезпечувати наші підрозділи усім необхідним», – заявила під час заходу заступниця Міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко.

Так, у межах проєкту МВС отримало 20 позашляховиків та 5 автівок для транспортування службових собак. Окрім того, підрозділам передано обладнання для знешкодження вибухонебезпечних предметів, програмне забезпечення для кримінального аналізу, а також принтери, сервери та інше. Загальна вартість переданого обладнання складає 1,9 мільйона євро. 

«ОБСЄ – це діалог, запобігання, мир і безпека. І ми вже багато років працюємо із вашим відомством. І дуже добре, що ми можемо зробити свій внесок та допомогти вам у такі складні часи. Зокрема у питанні запобігання розповсюдження зброї і боєприпасів. Адже під час війни – це великий виклик. Своєю чергою, працюючи над збільшенням ваших спроможностей ми робимо усе, аби ця зброя не була використана у нелегальний спосіб проти України та країн ЄС», – наголосив Спеціальний представник Головування – Координатор проєктів ОБСЄ в Україні, Посол Марцел Пешко.

Своєю чергою, заступниця Міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко заявила, що завдяки плідній роботі підрозділів системи МВС жодна одиниця зброї не потрапила до країн Європейського Союзу:

«Безпека України – це безпека Європи. І наразі жодна одиниця зброї не потрапила за межі нашої країни. Зокрема й до країн Європейського Союзу. Утім, ми маємо не виключати такі ризики. Тому наразі МВС першочергову увагу спрямовує саме за обігом зброї та посилює підрозділи, які працюють у цьому напрямку».

На заході також був присутній керівник політичного відділу Європейського Союзу в Україні Ярослав Тимофєюк. Посадовець наголосив, що ЄС залишається незмінним у своїй підтримці щодо України та надаватиме усю необхідну допомогу нашій країні навіть після завершення війни.

«Росія постійно порушує правила цивілізованого світу – атакуючи мирних людей. Ще один наслідок війни – це постійний трафік зброї та військових зі сторони рф, який потрапляє до України. І тому ми зараз маємо готуватися до усіх можливих викликів», – зазначив Ярослав Тимофєюк.

По завершенню зустрічі сторони оглянули передані автомобілі та обладнання, а також домовилися й надалі працювати задля повної реалізації проєкту.

«Це комплексний проєкт та підхід. І я зі свого боку можу відмітити, що від Міністерства внутрішніх справ України ви зможете розраховувати на всю необхідну підтримку та співпрацю задля спільного результату», – заявила Катерина Павліченко.

Департамент комунікації МВС України

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Президент України подякував рятувальникам, поліцейським та медикам, які задіяні в ліквідації на...

Прочитайте повну статтю

Знищення позицій окупантів на Соледарському напрямку

Прочитайте повну статтю

Прикордонники знищили пункт пілотування БПЛА противника

Прочитайте повну статтю

Унаслідок обстрілів правобережжя Херсонщини загинули та постраждали цивільні громадяни

Прочитайте повну статтю

Харківщина. Ворог обстріляв Куп’янський район, є загиблі та постраждалі: поліція працює на місц...

Прочитайте повну статтю

На Київщині на виклику про домашнє насильство чоловік вдарив ножем поліцейського — був поранени...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко: Сьогодні вдень ворог здійснив черговий терористичний акт проти мирного населення...

Прочитайте повну статтю

«Моя головна мотивація – покарання окупантів за кожне зруйноване місто, за кожну знедолену роди...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь