Боронив східні кордони, тепер повернувся до улюбленої справи: історія прикордонника-кінолога


Листопад 29
21:15 2023

Прикордонник Олексій Мухін службу розпочав в Новотроїцькому у 2019 році. Чоловік - з Хмельниччини, але боронив східні кордони.

Понад три роки прикордонник проходив службу на сході країни в парі з чотирилапим напарником, там і зустрів повномасштабне вторгнення.

"Напередодні вторгнення ми були озброєні та перебували в постійній бойовій готовності. Ранок 24 лютого розпочався з масованих обстрілів. Я лише встиг забрати свого чотирилапого напарника і наш підрозділ вибув у Волноваху. А далі ми боронили наші території…. Найважче було втрачати побратимів, з якими пліч-о-пліч був довгий час", - згадує Олексій.

Понад півроку кінолог виконував завдання з оборони України на східних рубежах. Та прибувши на ротацію,  вирішив повернутися до улюбленої справи. Займається кінологією. Зараз зі своєю напарницею опановує нові знання та навики.

"У мене нова підопічна - бельгійська вівчарка Жана, вона опановує навички з пошуку наркотичних речовин. Свого попереднього напарника, з яким я зустрів вторгнення, волонтери допомогли евакуювати додому до батьків", - розповів кінолог.

Згодом Олексій планує продовжити службу в навчальному закладі Держприкордонслужби. Там разом зі своєю  напарницею Жаною буде ділитися знаннями та досвідом з новоспеченими кінологами.

Державна прикордонна служба України

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь