Чернігівська область: упродовж минулого тижня надзвичайники 48 разів залучалися до надзвичайних подій, пожеж, надання допомоги та проведення інших невідкладних робіт


Грудень 13
12:10 2021

Упродовж минулого тижня (з 06.12. по 13.12.2021) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 198 чоловік особового складу та 66 одиниць основної та спеціальної техніки.

Вогнеборцями ліквідовано 17 пожеж, з яких 12 у житловому секторі громадян, 2 на об'єктах, 1 на транспорті та 2 інші. Внаслідок дії небезпечних факторів вогню у с. Надинівка Кіптівської територіальної громади Чернігівського району 2 людини загинуло.

Фахівці групи піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення 3 рази залучалися до виконання завдань за призначенням у Чернігівському районі ( 2 рази) та м. Чернігів (1 раз). Загалом знешкоджено та знищено 29 вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни, а саме: 27 мінометних мін калібром 50 мм, 1 артилерійський снаряд калібром 122 мм, 1 ручну гранату Ф-1 Другої світової війни.

Також рятувальники залучалися для проведення невідкладних робіт та забезпечення пожежної і техногенної безпеки на місце масштабної дорожньо-транспортної пригоди. Подія сталася 7 грудня близько 8-ої ранку поблизу с. Брусилів Киселівської територіальної громади Чернігівського району, на автошляху Н-27 Чернігів-Грем’яч. В результаті зіткнення вантажного автомобіля "DAF" з маршрутним мікроавтобусом "Mercedes-Benz Sprinter" сполученням “Борзна-Чернігів” загинуло 13 осіб та 7 були травмовані.

Крім того, підрозділи оперативно-рятувальної служби Чернігівщини 27 разів залучалися для надання допомоги та проведення інших невідкладних робіт, зокрема, буксирування транспортних засобів, проведення робіт із прибирання повалених дерев, надання допомоги працівникам правоохоронних органів, медичним працівникам, проведення аварійно-рятувальних робіт на місці ДТП, допомога населенню, рятування тварини.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

4 світові рекорди виборола команда ДСНС України на чемпіонаті світу Firefighter Challenge

Прочитайте повну статтю

27 жовтня - День української писемності та мови

Прочитайте повну статтю

росіяни вбили двох жителів Донеччини, поранень зазнали 9 цивільних і 4 поліцейських

Прочитайте повну статтю

«Українська – мова вільних людей!»: до Дня української писемності та мови УІНП презентує новий...

Прочитайте повну статтю

FATF підтвердила призупинення членства росії, але не внесла її до чорного списку

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко: “Зустрівся на Донеччині із командуванням бригади «АЗОВ» та її бійцями”

Прочитайте повну статтю

«Коли працюєш на місці обстрілу, страху немає, він приходить потім», – заступниця начальника по...

Прочитайте повну статтю

Сергій Марченко під час зустрічі фінансового блоку G7 назвав ключові напрями співпраці з партне...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь