Чернівецька область: рятувальники та поліцейські навчили дітей дбати про безпеку під час інтерактивного заходу в рамках проєкту «Безпека громад Буковини»


Грудень 08
18:11 2021

Найкращий спосіб навчити дітей дбати про свою безпеку – показати на власному прикладі, а також дозволити на практиці спробувати, що саме потрібно робити, щоб запобігти біді, та як діяти у надзвичайних ситуаціях. З цією метою для підростаючого покоління фахівці Служби порятунку проводять різноманітні інтерактивні заходи. Сьогодні рятувальники спільно з представниками поліції та громадськими активістами у рамках проєкту «Безпека громад Буковини» організували інформаційно-роз’яснювальний захід для школярів села Кам’яна Кам’янської ТГ Чернівецького району.

Під час заходу діти мали змогу отримати практичні навички щодо дій в разі виникнення надзвичайних ситуацій, повторити правила безпеки. Зокрема, фахівці Служби порятунку розповідали молоді, як діяти у різних загрозливих для життя ситуаціях, демонстрували тематичні плакати та листівки, навчали, як користуватись первинними засобами пожежогасіння. Водночас піротехніки Головного управління ДСНС застерігали школярів не чіпати руками вибухонебезпечні чи підозрілі предмети.

Вони пояснили, що у разі такої знахідки  слід бути досить обережним, відійти на безпечну дистанцію і терміново Службу порятунку чи поліцію. Для наочності піротехніки демонстрували дітям макети застарілих вибухонебезпечних предметів, які знаходять на території області. Школярі приміряли спеціальне спорядження піротехніків і бойовий одяг рятувальників.

Також діти проводили час на локації біля патрульних поліцейських, вивчаючи правила дорожнього руху, та дізнались інші важливі правила безпеки від працівників Національної поліції.

Захід для школярів пройшов насичено та цікаво, а його проведення дало змогу пояснити дітям, що дбати про власну безпеку важливо, а головне – це не важко, якщо слідувати усьому, чому сьогодні їх навчили рятувальники та поліцейські.

ГУ ДСНС України у Чернівецькій області

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Україна та ЄС розвивають співпрацю в галузі критичної сировини 

Прочитайте повну статтю

Українські рятувальники встановили нові світові рекорди

Прочитайте повну статтю

Вибухотехніки поліції знешкодили бойову частину ворожої крилатої ракети, яка не здетонувала (Ві...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко взяв участь у засіданні РНБО під головуванням Президента України

Прочитайте повну статтю

ДПСУ та НГУ отримали військові медичні автобуси від НАТО

Прочитайте повну статтю

«Техніка, що рятує»: Водою або піною? Автомобіль повітряно-пінного гасіння АППГ-6/5-60

Прочитайте повну статтю

Принципи меморіалізації російсько-української війни обговорили на круглому столі в Укрінформі

Прочитайте повну статтю

На Дністровському водосховищі стартує Кубок України з ловлі хижої риби

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь