Чотирьох суддів Київського апеляційного суду тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя на підставі рішення Другої Дисциплінарної палати ВРП


Жовтень 23
18:06 2024

Суддів Київського апеляційного суду Дзюбіна В’ячеслава Вікторовича, Паленика Ігоря Григоровича, Глиняного Віктора Петровича, Сливу Юрія Михайловича тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя на підставі рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя.

Рішення про притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності та застосування до них дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення з посади ухвалила Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя 23 жовтня 2024 року.

Згідно із частиною сьомою статті 49 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» і частиною другою статті 62 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», враховуючи рішення, ухвалене Другою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя 23 жовтня 2024 року, суддів Київського апеляційного суду Дзюбіна В’ячеслава Вікторовича, Паленика Ігоря Григоровича, Глиняного Віктора Петровича, Сливу Юрія Михайловича відсторонено від здійснення правосуддя.

У разі ухвалення органом, що розглядає справи про притягнення до дисциплінарної відповідальності суддів, рішення про застосування до судді дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення судді з посади такий суддя автоматично тимчасово відстороняється від здійснення правосуддя до ухвалення рішення про його звільнення з посади Вищою радою правосуддя. Судді вважаються тимчасово відстороненими від здійснення правосуддя без ухвалення Вищою радою правосуддя окремого рішення.

Строк дії відсторонення суддів від здійснення правосуддя – до ухвалення Вищою радою правосуддя рішення про їх звільнення з посади або скасування рішення Дисциплінарної палати.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Як відновити втрачене чи викрадене свідоцтво про реєстрацію транспртного засобу

Прочитайте повну статтю

Секретаріат ВРП вживає всіх можливих заходів для здійснення оперативної перевірки кандидатів на...

Прочитайте повну статтю

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся з Президентом ПАРЄ Теодоросом Русопуло...

Прочитайте повну статтю

Підписано Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством юстиції України та Міністерством юст...

Прочитайте повну статтю

Поліцейські під обстрілами евакуюють мешканців Курахового

Прочитайте повну статтю

МВС бере участь у двосторонній скринінговій зустрічі Україна - ЄС за розділом 24 «Правосуддя, с...

Прочитайте повну статтю

Поліцейські Литви передали Нацполіції мікроавтобуси

Прочитайте повну статтю

Члени ВКДКА не зможуть утримуватися під час голосування

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь