Данія розширює підтримку української оборонної промисловості


Вересень 29
18:02 2024

29 вересня міністр з питань стратегічних галузей промисловості Герман Сметанін, міністр оборони України Рустем Умєров та міністр оборони Данії Троельс Люнд Поульсен підписали Лист про наміри. В ньому йдеться про розширення Данією фінансової підтримки української оборонної промисловості.

Данія профінансує виробництво озброєння в Україні на суму 4,2 мільярда данських крон — це 629 мільйонів доларів. З них 1,3 млрд данських крон — це гроші з данського держбюджету, а 2,9 млрд данських крон — за рахунок заморожених російських активів, управління якими здійснює Данія від імені ЄС.

«Я дуже радий, що ця угода дає значний прогрес нашим зусиллям з фінансової підтримки України в придбанні озброєнь напряму від підпримств української оборонної промисловості. Данія успішно очолила цей напрямок, і тепер ЄС вирішив суттєво підтримати ці зусилля. Це дає змогу залучити набагато більше фінансових ресурсів. Я сподіваюся, що інші країни підтримають українську боротьбу за свободу таким же чином», — сказав Троельс Люнд Поульсен.

Розширився також і перелік озброєння, виробництво якого фінансуватимуть партнери. Йдеться про ПТРК, БпЛА та артилерійські системи.

“Ми вдячні уряду Данії і народу Данії за вашу допомогу і за те, що вона не припиняється. Ми вдячні за ваше лідерство у підтримці української оборонної промисловості. Ваші кошти дозволять більше і швидше поставити озброєння на поле бою, та разом з тим дає сили українській економіці вистояти в цій війні. Це велика честь для нас, мати таких союзників, як Данія”, — сказав Герман Сметанін.

“Сьогодні ми зробили важливий крок у зміцненні обороноздатності України. Підписаний з Данією Лист про наміри допоможе залучити майже 600 млн євро інвестицій у нашу оборонну промисловість. Ми відкриті для нових моделей співпраці з іншими європейськими країнами. Наша мета — сильна оборонна промисловість та відновлення територіальної цілісності України”, — сказав Рустем Умєров.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Данія розширює підтримку української оборонної промисловості

Прочитайте повну статтю

29 вересня - День пам'яті трагедії у Бабиному Яру

Прочитайте повну статтю

Реєстр зниклих безвісті за особливих обставин наразі містить інформацію про 55 тисяч осіб

Прочитайте повну статтю

Запоріжжя:внаслідок масованих авіаційних ударі є поранені

Прочитайте повну статтю

Кількість постраждалих у Запоріжжі зросла до 11 людей

Прочитайте повну статтю

Ексклюзивно для МВС: не пропустіть інтерв'ю з легендою української параатлетики Оксаною Ботурчу...

Прочитайте повну статтю

Вища рада правосуддя висловлює щире співчуття з приводу смерті судді Верховного Суду Леоніда Ло...

Прочитайте повну статтю

За крок від смерті: парамедики поліції надали першу допомогу важкопораненим у Костянтинівці (Ві...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь