Делегація Мінветеранів в Естонії зустрілася з представниками сектору оборони та українською діаспорою


Листопад 13
13:00 2021

Делегація Міністерства у справах ветеранів України з робочим візитом відвідала Естонію. Представники Мінветеранів взяли участь у роботі 15-ї щорічної Балтійської оборонної конференції та провели низку робочих зустрічей.

Делегація Міністерства відвідала Центр реабілітації військових в Селі. Там вони зустрілися з українськими військовослужбовицями, які проходять реабілітацію, та обговорили з ними гендерні питання проходження військової служби і перехід від військової кар’єри до цивільного життя.

Також делегація Мінветеранів провела зустріч з представниками Ліги оборони Естонії (Kaitseliit).

«Під час змістовної зустрічі були обговорені питання структури територіальної оборони Естонії, залучення ветеранів до тероборони, умови підготовки військовослужбовців та залучення молоді до військово-патріотичного виховання», – розповів радник міністра Артем Боровик. 

Крім цього, делегація взяла участь у панельній дискусії – презентації дослідження «Стійка Україна – крихка мозаїка? Суспільство, медіа, безпека і перспективи», організатором якого є Міжнародний центр оборони та безпеки (ICDS). Нагадаємо, що міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна на цій презентації виступила в онлайн-режимі.

Під час робочого візиту до Естонії делегація Мінветеранів також зустрілася з міністром оборони та виконуючим обов’язки заступника міністра оборони Естонії. На зустрічі були обговорені питання соціального забезпечення, психологічної та медичної реабілітації ветеранів, перехід з військової кар’єри до цивільного життя, вшанування ветеранів та загиблих військовослужбовців, проведення загальнонаціональних заходів з підтримки ветеранів.   

Делегація Міністерства презентувала Український ветеранський фонд та подарувала представникам міністерства оборони Естонії продукцію, виготовлену українськими ветеранами.

Крім цього, представники Мінветеранів зустрілися з керівництвом Центру підтримки військовослужбовців Сил оборони Естонії та ознайомилися з досвідом розбудови структури надання цифрових послуг у брифінговому центрі e-Estonia. 

«Також була проведена зустріч з представниками української діаспори, яка відбулася в Посольстві України в Естонії, – розповіла радниця міністра Світлана Кашенець. – Ми презентували Український ветеранський фонд, який запрацює з 2022 року, обговорили підтримку України діаспорами та подякували їм за патріотичну позицію. Також делегація Мінветеранів презентувала представникам української діаспори ветеранську продукцію».

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Екстремальна евакуація з Красногорівки: «Білі янголи» врятували трьох людей

Прочитайте повну статтю

Понад 700 тис. екз. молоді риб випущено у водойми країни від початку року

Прочитайте повну статтю

Японія продовжує підтримувати Україну: Держрибагентство отримало нову партію екскаваторів KOMAT...

Прочитайте повну статтю

Заступник Голови АРМА оглянув арештований актив у Запоріжжі

Прочитайте повну статтю

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон, ймовірно, готувався до скоєння інших злочинів

Прочитайте повну статтю

Українська делегація взяла участь у конференції з питань шкільної безпеки NASRO-2024

Прочитайте повну статтю

Уряд прийняв постанову про електронну інформаційну систему обліку канабісу

Прочитайте повну статтю

Нацполіція за участі Держлікслужби перекрила канал ввезення в Україну фальсифікованих ліків рос...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь