Денис Mалюська: Потужна юридична кооперація працює на результат!


Березень 21
12:29 2023

Президент України Володимир Зеленський у понеділок звернувся до учасників конференції міністрів юстиції. Виступаючи із відеозверненням в Ланкастер-хаусі в центрі Лондона, де зібралися міністри юстиції з усього світу, він закликав їх підтримати всі елементи міжнародних зусиль, «щоб агресор був точно покараний».

За словами Президента України, «коло партнерів, готових працювати разом, щоб покарати росію за агресію, неминуче розширюється. І робить перспективу покарання все більш реалістичною». За словами Генпрокурора України Андрія Костіна, його «відомство вже ініціювало розслідування понад 72 000 воєнних злочинів».

На зустрічі, було представлено понад 40 країн.

Міністр юстиції України Денис Малюська у своєму виступі на конференції зазначив, що «існує не лише потужна воєнна підтримка України. Існує також і міцна юридична кооперація, яка працює на результат!»

Денис Малюська, міністр юстиції України: «ми бачимо, як російські піхотинці скрупульозно виконують незаконні накази, віддані кремлем. Багато сімей втратили своїх рідних, регіони - інфраструктуру, ціла країна була напівзруйнована російськими солдатами. Ці збитки мають бути компенсовані», - наголосив Денис Малюська.

За словами заступниці Міністра юстиції України Ірини Мудрої, тут у Великій Британії, у Лондоні було відкрито «новий правовий рік».

«Сьогоднішня подія - це своєрідний «юридичний Рамштайн», який проводиться вже вдруге (перший був в липні 2022, в Гаазі). І сьогодні вже 40 країн (серед яких майже всі європейські, а також США, Канада, Японія, Південна Корея, Еквадор, Фіджі та інші) приєдналися до глобальної юридичної коаліції протистояння агресії. І тоді і зараз країни-партнери ставлять собі за мету: переслідування злочинців, що розпочали війну в Україні. Також подібні конференції - це вже не просто демонстрація єдності всього світу, а конкретні дії, свідками результатів яких ми вже були», - наголосила Ірина Мудра.

До відома: ордер на арешт пана путіна, виданий МКС, став першим, виданим проти лідера однієї з п'яти постійних країн-членів Ради Безпеки ООН.

Цього року Великобританія збільшує свою фінансову підтримку суду, що базується в Гаазі в Нідерландах, до 1 мільйона фунтів стерлінгів, і очікується, що інші країни також візьмуть на себе зобов'язання щодо надання фінансової та практичної допомоги.

20 березня в Лондоні відкрили організовану Великобританією й Нідерландами конференцію міністрів юстиції, яка має підтримати Міжнародний кримінальний суд (МКС) і його розслідування злочинів, скоєних росією в Україні.

Відео за посиланням: https://youtu.be/-_qLzoLBFqY

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Україна та ЄС розвивають співпрацю в галузі критичної сировини 

Прочитайте повну статтю

Українські рятувальники встановили нові світові рекорди

Прочитайте повну статтю

Вибухотехніки поліції знешкодили бойову частину ворожої крилатої ракети, яка не здетонувала (Ві...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко взяв участь у засіданні РНБО під головуванням Президента України

Прочитайте повну статтю

ДПСУ та НГУ отримали військові медичні автобуси від НАТО

Прочитайте повну статтю

«Техніка, що рятує»: Водою або піною? Автомобіль повітряно-пінного гасіння АППГ-6/5-60

Прочитайте повну статтю

Принципи меморіалізації російсько-української війни обговорили на круглому столі в Укрінформі

Прочитайте повну статтю

На Дністровському водосховищі стартує Кубок України з ловлі хижої риби

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь