Державна аудиторська служба України підписала угоду з Європейським управлінням з питань запобігання зловживанням та шахрайству (OLAF)


Березень 28
00:04 2023

Двадцять сьомого березня 2023 року під час візиту в Україну, Генеральний директор OLAF, Вілле Італа та заступник Голови Державної аудиторської служби України, Юлія Солянік, підписали Адміністративну домовленість про співробітництво між Європейським управлінням з питань запобігання зловживанням та шахрайству (OLAF) та Державною аудиторською службою України.

Підписання Адміністративної домовленості встановлює рамки співробітництва між Держаудитслужбою та OLAF, відповідно до їх повноважень з метою захисту фінансових інтересів Європейського Союзу шляхом боротьби з шахрайством, корупцією та будь-якою іншою незаконною діяльністю, задля забезпечення оптимального використання наявних ресурсів.

Держаудитслужба в межах компетенції надаватиме OLAF всю необхідну допомогу щодо проведення розслідувань на території України.

Там, де Україна є бенефіціаром коштів Європейського Союзу, Держаудитслужба сприятиме доступу OLAF до відповідних документів чи іншої інформації, яка зберігається в органах влади України, щодо технічного та фінансового управління операціями, які частково або повністю фінансуються Європейським Союзом.

Держаудитслужба та OLAF також мають намір співпрацювати у сфері оцінки загроз та аналізу ризиків, а також у сфері навчання, задля забезпечення оптимального використання наявних ресурсів, допомога ЄС використовувалася у тісному співробітництві та координації з іншими країнами-донорами, організаціями-донорами та міжнародними фінансовими інституціями й відповідно до міжнародних принципів надання ефективної допомоги.

Держаудитслужба активно співпрацює з OLAF, надаючи все необхідне сприяння, задля попередження та боротьби із шахрайством, корупцією та іншою нелегальною діяльністю, шляхом взаємної адміністративної допомоги та спільної правової підтримки.

Держаудитслужба робить свій вклад у виконання Україною зобов’язань за Угодою про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, зокрема положень щодо взаємної допомоги згідно з принципами належного фінансового управління та співробітництва у сфері захисту фінансових інтересів ЄС.

Окрім того, Держаудитслужба як Національний контактний пункт з організації взаємодії з OLAF надає все необхідне сприяння розслідуванням OLAF.

Обмін інформацією, методологічна підтримка експертів та компетентних органів ЄС є особливо актуальною, оскільки значна зовнішня двостороння та багатостороння фінансова підтримка, що надається нашій країні має вирішальне значення для підтримки стабільності нашої держави.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Київ. Оперативна інформація щодо ворожої атаки у Солом'янському районі

Прочитайте повну статтю

Київщина: внаслідок нічної ворожої атаки постраждала дитина

Прочитайте повну статтю

Катерина Шевченко представила досягнення України у сфері судової співпраці та імплементації ста...

Прочитайте повну статтю

Катерина Шевченко: Україна укріплює партнерство з ЄС у сфері правосуддя та виконання рішень суд...

Прочитайте повну статтю

У Брюсселі завершилася зустріч Україна-ЄС в межах двостороннього скринінгу за переговорним Розд...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко відвідав поліцейських та нацгвардійців на пекельних ділянках фронту Донеччини

Прочитайте повну статтю

Леонід Тимченко: МВС планує охопити південь України роботою Служби 112 до квітня 2025 року

Прочитайте повну статтю

У Брюсселі завершилась двостороння скринінгова зустріч Україна – ЄС, у якій брали участь предст...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь