Держенергоефективності підтримує розвиток регіональних програм енергетичної ефективності


Березень 10
18:26 2023

За ініціативи Хмельницької ОВА та USAID, а також за участю Валерія Безуса відбулася онлайн-конференція, присвячена розробленій концепції Регіональної програми забезпечення енергетичної ефективності Хмельницької області.

Учасники заходу детально обговорили підготовлену концепцію та реалізацію заходів, які забезпечують ефективне використання енергоресурсів та є одними із найважливіших стратегічних завдань як на національному, так і на регіональному рівнях.

“Неможливо переоцінити важливість регіональної програми забезпечення енергетичної ефективності. На мою думку, енергоефективність має розглядатися у широкому контексті, з урахуванням можливостей регіону щодо використання відновлюваних джерел енергії, альтернативних видів палива і різного роду відходів - особливо побутових, промислового та аграрного виробництва. Важливим аспектом виступає використання скидного потенціалу промисловості, який можна розглядати як окреме джерело енергії”, - переконаний В. Безус.

“Ми маємо бути готовими до різних сценаріїв і попри те, що цей осінньо-зимовий період, на мою думку, Україна подолала успішно, наступний, скоріше всього, буде не менш важким. Гідно впоратися з можливими викликами зможемо використавши всі наявні у нас можливості - як на регіональному, так і на місцевому рівні для якісної та термінової підготовки до наступного опалювального періоду”, - зауважив Валерій Безус.

Сьогодні важливо не втрачати фокус уваги на пріоритетності такого управлінського заходу як енергетичний менеджмент.

«Коли ми говоримо про реалізацію будь-яких програм, має бути сформований необхідний управлінський каркас, який би акумулював інформацію, використовував специфічні технології і засоби енергетичного менеджменту», - додав В. Безус.

Розроблена концепція Регіональної програми забезпечення енергоефективності Хмельницької області передбачає: підвищення енергетичної ефективності будівель; створення регіональної мережі малої розподіленої когенерації та зміцнення стійкості регіонального електрозабезпечення; енергоефективну трансформацію систем теплозабезпечення населених пунктів, включаючи централізоване теплопостачання; енергоефективне вуличне освітлення; виробництво енергії з твердих побутових відходів та звалищного газу з полігонів ТПВ та інші заходи.

У цілому впровадження регіональної програми енергоефективності – важливий чинник впливу на енергетичну безпеку області, а також її соціально-економічний розвиток. Розробка регіональної програми також відповідає державній політиці, яка закладена і в Законі «Про енергоефективність», і в Плані заходів з реалізації у 2021-2023 роках Національного плану дій з енергоефективності на період до 2030 року.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Ольга Стефанішина: Дотримання європейських стандартів у сфері юстиції, свободи та безпеки — прі...

Прочитайте повну статтю

Український вогнеборець встановив світовий рекорд на Чемпіонаті світу рятувальників!

Прочитайте повну статтю

Вбиті цивільні та зруйновані будинки: поліція фіксує наслідки чергової атаки рф на Херсонщині

Прочитайте повну статтю

Історія інспекторки Служби освітньої безпеки Юлії Халімон

Прочитайте повну статтю

Донеччина: четверо жителів зазнали поранень внаслідок ворожих ударів росії

Прочитайте повну статтю

Співробітники підрозділів системи МВС проходять тренінг по створенню безбар’єрних просторів

Прочитайте повну статтю

"Від нашої роботи залежать життя людей": Дмитро Соловій з екіпажу "Білий янгол" про щоденний ри...

Прочитайте повну статтю

На усноісторичному клубі обговорили травмочутливі підходи до інтерв’ювання

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь