Держенергоефективності власним прикладом закликає органи влади впроваджувати систему енергоменеджменту


Квітень 29
17:48 2022

Голова Держенергоефективності Валерій Безус видав наказ про впровадження системи енергетичного менеджменту в Агентстві на виконання закону «Про енергетичну ефективність». Це перший обов’язковий крок для ефективного управління енергоспоживанням та зменшення витрат на енергоносії.

«Енергетичний менеджмент є важливим компонентом для енергетичної безпеки держави. Згідно із законом та практикою ЄС саме органи влади повинні бути взірцями у підвищенні енергоефективності будівель. Тож Держенергоефективності готове бути прикладом для інших і допомагати із впровадженням систем енергоменеджменту, завдяки яким можна скоротити енергоспоживання на 5-15% без масштабних фінансових інвестицій», - прокоментував Валерій Безус.

Вищезазначеним наказом затверджено План заходів з реалізації впровадження та функціонування системи енергетичного менеджменту у Держенергоефективності, а також визначено відповідальну особу та енергоменеджера.

Зокрема, енергоменеджер зобов’язаний:

Також наказом передбачається впровадження у Держенергоефективності системи автоматизованого збору інформації про споживання енергії та ресурсів.

Нагадуємо, що відповідно до постанови Уряду від 23 грудня 2021 р. № 1460 «Про впровадження систем енергетичного менеджменту» усі міністерства, інші ЦОВВ, обласні, міські, районні державні адміністрації, підприємства, що належать до сфери управління органів державної влади, мають цьогоріч:

Держенергоефективності, своєю чергою, надає консультаційну методичну допомогу в сприянні впровадженню систем енергетичного менеджменту, розробці декларації енергетичної політики, плану діяльності та проєктування організаційної структури системи енергетичного менеджменту тощо.

На сьогодні накази про впровадження систем енергетичного менеджменту також видали Держказначейство, ДСНС, Держфінмоніторинг, Держкомтелерадіо.

Управління комунікації і зв’язків з громадськістю

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь