Держприкордонслужба закупила 60 сучасних дронів, які з повітря допомагатимуть охороняти кордон


Грудень 10
12:08 2021

Дані комплекси закуплені Адміністрацією Державної прикордонної служби України за державним оборонним замовленням на 2021 рік. Частина їх уже доставлена у Головний центр підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота.

Загалом вже отримано 8 комплексів до складу яких входять 24 безпілотних літальних апарати з найсучаснішим моніторинговим обладнанням. Ще 12 таких комплексів (36 дронів) планується отримати до кінця поточного року.

«Дані комплекси призначені для здійснення повітряного моніторингу з метою виявлення порушників на віддалених та важкодоступних ділянках державного кордону, здійснення фото та відеофіксації виявлених правопорушень, оперативного реагування на зміни обстановки а також зменшення навантаження на особовий склад», - коментує начальник інженерно-авіаційної служби безпілотних авіаційних систем авіаційного управління Адміністрації Держприкордонслужби України Андрій Коваленко.

Державна прикордонна служба України ефективно захищає український кордон, реформується та переозброюється за стандартами ЄС та НАТО. Сучасна техніка суттєво допомагає в охороні державного кордону, не залишаючи навіть мізерних шансів порушникам.

До складу кожного комплексу входять три безпілотних літальних апарати DJI Matrice 300 з системами розпізнавання перешкод. Також комплекси включають пульти дистанційного керування, комбіновані підвіси з камерами денного бачення, телевізійними камерами та лазерними далекомірами. Для забезпечення можливості обробки польотної інформації, опрацювання донесень, вивчення метеорологічної обстановки, організації пошукових операцій, комплекс укомплектований автоматизованим робочим місцем на базі ноутбука та планшета.

Отримані дрони можуть використовуватися в радіусі до 15 км від оператора як вдень, так і вночі, бо комплектуються і оптичними і тепловізійними камерами.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

1 жовтня о 9.00 вшановуємо пам"ять всіх полеглих захисників і захисниць

Прочитайте повну статтю

Володимир Зеленський: сьогодні у Запоріжжі – чотирнадцять поранених людей після російського уда...

Прочитайте повну статтю

Данія розширює підтримку української оборонної промисловості

Прочитайте повну статтю

29 вересня - День пам'яті трагедії у Бабиному Яру

Прочитайте повну статтю

Реєстр зниклих безвісті за особливих обставин наразі містить інформацію про 55 тисяч осіб

Прочитайте повну статтю

Запоріжжя:внаслідок масованих авіаційних ударі є поранені

Прочитайте повну статтю

Кількість постраждалих у Запоріжжі зросла до 11 людей

Прочитайте повну статтю

Ексклюзивно для МВС: не пропустіть інтерв'ю з легендою української параатлетики Оксаною Ботурчу...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь