Держпродспоживслужба провела фокус-групу за участі регіональних фахівців щодо створення єдиної інформаційно-комунікаційної системи


Липень 26
18:02 2024

Держпродспоживслужба за підтримки проєкту «Підтримка цифрової трансформації», що фінансується USAID і UK Dev, та спільно з представниками Фонду Східна Європа й BRDO провела фокус-групу за участі своїх регіональних фахівців для отримання від них зворотного зв’язку, пропозицій та побажань в рамках створення єдиної інформаційно-комунікаційної системи, яка в майбутньому об’єднає всі реєстри служби.

Більшість послуг, які планується оптимізувати та цифровізувати, надаються фахівцями Держпродспоживслужби у регіонах. Саме тому вони є ключовими носіями знань про існуючі проблеми та можуть дати фахові пропозиції, які будуть враховані під час підготовки відповідних нормативно-правових актів та процесу цифровізації реєстрів.

«Держпродспоживслужба сьогодні активно рухається шляхом цифрової трансформації. З її допомогою ми хочемо стати сучасним, прозорим та клієнтоорієнтованим органом. Наша мета – оптимізувати всі процеси шляхом діджиталізації. Тому кожна пропозиція, кожна думка, кожна порада від наших фахівців буде врахована», - зазначив Голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук.

Під час фокус-групи були обговорені питання державної реєстрації потужностей, зокрема, харчових продуктів, кормів, побічних продуктів тваринного походження та внесення відповідних відомостей до державного реєстру операторів ринку. А також проблематика, яка стосуються експлуатаційних дозволів, зокрема, їх видачі, відмови у видачі, анулювання, тимчасового припинення, переоформлення та поновлення дії для операторів ринку.

«Держава повинна створювати всі умови, які допоможуть бізнесу розвиватися. Особливо в ці складні часи війни. Держпродспоживслужба як орган, який активно працює з бізнесом, з допомогою цифровізації хоче як надавати підприємцям максимально зручні послуги, так і мати чітку картину простежуваності й контролю продукції, яку вони виробляють», - наголосила радниця Голови Держпродспоживслужби, керівник напрямку дерегуляції та підтримки бізнесу в межах проєкту “Підтримка цифрової трансформації”, Фонд Східна Європа Соломія Старосольська.

«Ми маємо великий досвід в тому, як робити правильні цифрові перетворення в різних сферах. І сферу Держпродспоживслужби ми бачимо як одну з пріоритетних. Вона регулює діяльність широкого спектру підприємств, експортні процедури, має відношення як до  лабораторій, так і до ветеринарних клінік. Процеси, які необхідно цифровізувати, стосуються безпечного середовища для кожного українця. Допомогти з правильним алгоритмом цифровізації можете саме ви, оскільки працюєте з ринком, з бізнесом, зі споживачами. Ви краще за всіх знаєте, як можна покращити цей процес. Не так важливі технології, як важливі люди, котрі ними користуються, тож я вдячний за залученість та прагнення до змін кожному учаснику сьогоднішньої події», – зазначив керівник проєкту “Підтримка цифрової трансформації” Данило Молчанов.

«Команда BRDO здійснила понад 80 досліджень у різних сферах економіки, зокрема ми вивчали ринки меду, насіння, молока, м'яса. Разом із Мінагрополітики та Держпродспоживслужбою розробляли необхідні НПА. Наше завдання – полегшити роботу не лише бізнесу, а й держорганів. Тож прошу присутніх сьогодні фахівців поділитися своїми побажаннями, щоб ми змогли їх врахувати під час цифровізації послуг Держпродспоживслужби. Цифровізація у сфері забезпечення простежуваності продукції, видачі експлуатаційних дозволів, реєстрації потужностей і не тільки є першим та важливим кроком на цьому шляху», – зазначила керівниця сектору «Сільське господарство» BRDO Ірина Грузінська.

Проєкт «Підтримка цифрової трансформації» (Digital Transformation Activity) впроваджується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Програми допомоги з міжнародного розвитку від уряду Великої Британії (UK Dev). Проєкт має на меті підтримку цифрової трансформації України для досягнення трьох основних цілей: економічного відновлення, прозорої відбудови та демократичного урядування.

Серед партнерів проєкту – Фонд Східна Європа та Офіс ефективного регулювання BRDO.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Інна Ящук: «Якість надання послуг із реабілітації в медичних закладах МВС будуть оцінювати захи...

Прочитайте повну статтю

На Вовчанському напрямку прикордонники знищили ворожу «Буханку»

Прочитайте повну статтю

Троє загиблих і троє поранених за добу – наслідки російських обстрілів на Донеччині

Прочитайте повну статтю

На Харківщині через ворожі обстріли дістали поранення вісім людей, серед яких дві дитини

Прочитайте повну статтю

Поліцейські Херсонщини опановують новітню систему 3D наземного лазерного сканування для фіксаці...

Прочитайте повну статтю

Воєнна розвідка України. 32 роки від Дня створення.

Прочитайте повну статтю

Привітання Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітн...

Прочитайте повну статтю

7 вересня — Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь