Сенсація

Держпродспоживслужба та європейський проєкт EU4SaferFood обговорили плани спільної роботи на 2025 рік


Жовтень 21
12:04 2024

Подальше впровадження обов’язкових функцій Держпродспоживслужби у сфері безпечності харчових продуктів та поступове приведення її структури до моделі європейському компетентного органу. Про це обговорили на зустрічі Голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук та його перший заступник Олег Осіян з Аташе з питань сільського господарства, Керівником сектору сільського господарства, рибальства, лісництва і безпечності харчових продуктів Представництва ЄС в Україні Крістіаном Бен Хелл та керівником проєкту EU4SaferFood Тоні Вілом.

«2025 рік - активна фаза скринінгу стану адаптації законодавства України до права ЄС. Фактично, імплементація глави 12 acquis ЄС “Продовольча безпека, ветеринарна та фітосанітарна політика” закріплена за Держпродспоживслужбою та Мінагрополітикою. Тому так важлива підтримка міжнародних експертів в наступному році», - зазначив Сергій Ткачук.

Наразі розроблено критерії для визначення необхідної кількості державних ветеринарних інспекторів та фітосанітарних інспекторів у територіальних органах Держпродспоживслужби кожного регіону і на кордоні. Таким чином побудована модель системи допоможе як найкраще оптимізувати роботу служби для захисту здоров’я рослин, тварин та людей.

Крім того продовжується спільна робота із проєктом EU4SaferFood щодо забезпечення Стратегії інституційної трансформації та реформування Держпродспоживслужби до 2027 року в контексті європейської інтеграції. Це сприятиме створенню відкритого, ефективного, прозорого та сучасного державного органу, який використовує найкращі технології, методи, сервіси.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь