Держрибагентство долучилося до обговорення питань рибальства у Чорному морі


Травень 01
00:14 2024

З 29 по 30 квітня 2024 року у м. Рим (Італія) проходить засідання спільного науково-консультативного Комітету з питань рибальства та Робочої групи з управління рибальськими ресурсами.

Основними цілями засідання є обговорення стану виконання регіонального плану управління рибопромисловими потужностями та оцінка існуючих національних планів, виявлення потенційних недоліків у виконанні співпрацюючими недоговірними сторонами рекомендацій Генеральної комісії з питань рибальства у Середземномор’ї (ГКРС) щодо рибопромислового потенціалу і визначення подальших дій для вирішення відповідних проблем.

У рамках роботи Комітету та Робочої групи заступник директора Департаменту організації використання водних біоресурсів, аквакультури та наукового забезпечення Держрибагентства Олексій Ногарев окреслив стан впровадження реформи у галузі рибного господарства, яка сприятиме гармонізації національних підходів до управління рибальством з положеннями відповідних рекомендацій ГКРС. Зокрема, звернув увагу на існуючі проблеми щодо обміну рибогосподарськими даними з ГКРС через їх брак, спричинений тимчасовою окупацією АР Крим та повномасштабним вторгненням рф в Україну, що призвело до втрати відповідних баз даних і блокування рибогосподарської діяльності нашої держави в Чорному морі.

Додатково міжнародних партнерів було проінформовано про негативний вплив на рибне господарство триваючої збройної агресії рф проти України, тимчасову окупацію українських територій, а також незаконну рибогосподарську діяльність рф в тимчасово окупованій частині виключної морської економічної зони України у Чорному морі, прилеглої до Кримського півострова, а також басейні Азовського моря, що суперечить вимогам Конвенції ООН з морського права та двосторонніх договорів.

Особливу увагу акцентовано на тому, що добування рф морських живих ресурсів у морських водах України без її згоди є прямою ознакою здійснення ННН-рибальства та безпрецедентної неповаги рф до базових норм міжнародного права.

Участь України у роботі ГКРС є надзвичайно важливою для побудови комплексної регіональної системи управління чорноморським рибальством та захисту національних інтересів у цьому регіоні. Враховуючи курс України на набуття повноправного членства в ГКРС, Держрибагентство і надалі активізуватиме співробітництво з прибережними державами щодо використання ресурсів Чорного моря для забезпечення їх збереження та сталого використання.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

На водоймах Причорномор'я тривають спільні наукові дослідження

Прочитайте повну статтю

Результати розгляду питань порядку денного засідання Вищої ради правосуддя № 44 від 21 травня 2...

Прочитайте повну статтю

Віцеспікерка Олена Кондратюк: Проблем із доступом жінок до ухвалення рішень вистачає і в Україн...

Прочитайте повну статтю

Марія Мезенцева: Обговорення питання про створення трибуналу за злочин агресії проти України бу...

Прочитайте повну статтю

Євгенія Кравчук: Розгляд законопроєкту про заборону пов'язаних із країною-агресором релігійних...

Прочитайте повну статтю

Представники ДПС вивчали досвід литовських колег

Прочитайте повну статтю

У Мін’юсті відбулася чергова зустріч зі Спеціальним доповідачем ООН з питань позасудових страт

Прочитайте повну статтю

Переховували людей від дронів у гаражі: чергова пекельна евакуація з Красногорівки

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь