Держрибагентство розширює співпрацю з державами ЄС


Травень 03
12:17 2024

29 квітня 2024 року відбулися дистанційні консультації з представниками Міністерства сільського господарства Литовської Республіки, у рамках яких литовська сторона поінформувала про національну систему управління рибним господарством, а також практику імплементації та виконання вимог права ЄС у галузі рибного господарства.

Від України у консультаціях взяли участь представники Мінагрополітики, Держрибагентства, проекту Інституційної та політичної реформи дрібномасштабного сільського господарства (IPRSA) та наукових установ.

У ході жвавої дискусії обговорювались питання регулювання рибогосподарської галузі, у тому числі структури органів управління в Литві, досвід імплементації у національне законодавство окремих положень актів права ЄС, організації наукового забезпечення галузі, регулювання ринку риби та рибопродукції тощо.

Т.в.о. Голови Держрибагентства Ігор Клименок зазначив, що українське рибне господарство переживає активну фазу комплексних трансформацій і зараз для нас надзвичайно важливо правильно зрозуміти та впровадити норми права ЄС в Україні для уникнення можливих колізій у правовому полі, які у майбутньому можуть негативно позначитись на темпах європейської інтеграції України. Подібні заходи дають нам можливість краще зрозуміти специфіку європейського законодавства та сформувати власне бачення шляхів впровадження інструментів і механізмів, які будуть відповідати високим стандартам ЄС.

На завершення представниця Міністерства сільського господарства Литовської Республіки пані Лева Зундін наголосила, що процес адаптації законодавства до вимог ЄС може бути складним, при цьому запевнила у готовності литовської сторони надавати українським колегам максимальну підтримку на всіх етапах цієї роботи.

За результатами заходу сторони домовились підтримувати постійний діалог з питань європейської інтеграції України і найближчим часом провести чергову зустріч для більш детального обговорення особливостей європейської рибогосподарської політики.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Ігор Клименко: із небезпечних районів Харківщини поліцейським вдалося вивезти понад 4 тисяч люд...

Прочитайте повну статтю

Обстріл Харкова - поранені цивільні громаляни, серед яких двоє дітей

Прочитайте повну статтю

Замах на умисне вбивство працівника ТЦК — підозрюється мешканець Дніпропетровщини

Прочитайте повну статтю

Командувач НГУ відвідав позиції гвардійців на Харківщині

Прочитайте повну статтю

Ігор Кименко: із небезпечних районів Харківщини поліцейським вдалося вивезти понад 4 тисяч люде...

Прочитайте повну статтю

«Треба штурмувати ворога далі», – каже прикордонник «Фрозен», який захищає Вовчанськ

Прочитайте повну статтю

«Час повертати своє!» – девіз «Сталевого кордону»

Прочитайте повну статтю

Перед поєдинком Олександра Усика з Тайсоном Ф'юрі покажуть промо з українськими прикордонниками

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь