Дмитро Кулеба: Україна може стати регіональним хабом для діяльності ОБСЄ із захисту прав людини та розвитку громадянського суспільства


Грудень 03
18:01 2021

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів зустріч з Директором Бюро з демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ (БДІПЛ) Маттео Мекаччі в ході візиту до Стокгольма.

На тлі блокування Росією проведення засідань ОБСЄ з реалізації заходів з питань людського виміру (HDIM), Дмитро Кулеба висунув ініціативу зробити Україну регіональним хабом для діяльності ОБСЄ у сфері захисту прав людини та зміцнення громадянського суспільства.

«В Україні дуже сильне громадянське суспільство. Ми вважаємо це силою та перевагою нашої країни. Тому ми готові взяти на себе роль регіонального хабу зі зміцнення громадянського суспільства у регіоні Центральної Європи»,— заявив Дмитро Кулеба.

У цьому контексті, Міністр запропонував БДІПЛ ОБСЄ розглянути можливість проведення в Україні заходів, які б надали майданчик для ефективної взаємодії представників урядів і громадянських суспільств держав регіону.

Глава МЗС України підтвердив повну підтримку українською стороною мандату Бюро зі сприяння державам-учасницям у сферах захисту прав і свобод людини та проведення демократичних виборів.

Міністр запевнив, що питання забезпечення прав та основоположних свобод людини, верховенства права, толерантності та недискримінації, а також продовження розбудови демократичних інституцій, залишатимуться серед пріоритетів України. З цією метою українська сторона продовжуватиме тісну та конструктивну співпрацю з БДІПЛ у сферах компетенції Бюро.

Дмитро Кулеба наголосив на важливості здійснення регіональними і міжнародними механізмами, у тому числі БДІПЛ, моніторингу, зокрема і дистанційного, ситуації у сфері прав людини на тимчасово окупованих територіях України відповідно до українського національного законодавства та норм міжнародного права.

Окремою темою зустрічі став захист прав громадян України, які перебувають у місцях позбавлення волі в Російській Федерації та на тимчасово окупованих українських територіях.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Вітаємо колег Офісу протидії рейдерству — структурному підрозділу вже 4 роки!

Прочитайте повну статтю

Екіпаж "Білих янголів" евакуював з лінії фронту мешканців Миролюбівки

Прочитайте повну статтю

Прикордонники отримали новітні мобільні тепловізійні комплекси від Європейського Союзу

Прочитайте повну статтю

Історія подружжя поліцейської та рятувальника, які щодня піклуються про безпеку людей у прикорд...

Прочитайте повну статтю

Телеграм-канал, який поширював інформацію про теракти у Львові, заблоковано

Прочитайте повну статтю

Українська делегація вивчає іспанську систему контролю за рибальством

Прочитайте повну статтю

Делегати ХХ чергового з'їзду суддів України призначили суддю Конституційного Суду України

Прочитайте повну статтю

Фішинг та фейкові акаунти: як захистити себе від інтернет-шахраїв

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь