Сенсація

Дмитро Кулеба: Україна разом із партнерами укріплює регіональну безпеку, аби виступити єдиним фронтом у разі ескалації агресії РФ


Листопад 25
12:01 2021

Міністерство закордонних справ України працює 24/7, щоб зберегти та посилити міжнародну підтримку нашої держави, насамперед у питаннях військової та безпекової співпраці, а також консолідувати партнерів задля спільної протидії безпековим загрозам у регіоні з боку РФ. 

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив на онлайн-брифінгу у четвер, 25 листопада. 

Міністр нагадав, що безпекова ситуація вздовж державного кордону України та на тимчасово окупованих територіях продовжує залишатися напруженою внаслідок дій Росії. 

“Скупчення російських військ, інтенсивна аеророзвідка, погрози Україні, які лунають від російських чиновників різних рівнів, свідоме блокування Росією роботи Нормандського формату та Тристоронньої контактної групи – все це має розглядатися як складові єдиної агресивної політики Росії проти України”, - зауважив він. 

Водночас, Дмитро Кулеба підкреслив, що нині йдеться не лише про російську агресію проти України. Кремль піднімає ставки у всьому регіоні та прагне загалом підірвати безпекову архітектуру, яка склалася в Європі після завершення Холодної війни, взяти реванш за поразку у ній тридцять років тому. 

“Росії не вдасться досягнути цих цілей завдяки двом факторам – витримці та силі України, а також силі скоординованої реакції світу. Україна разом із партнерами укріплює регіональну безпеку та готується, у разі ескалації російської агресії, виступити єдиним фронтом”, - заявив міністр.

Глава української дипломатії запевнив: на доручення Президента України Володимира Зеленського Міністерство закордонних справ нині працює 24/7, щоб зберегти та посилити міжнародну підтримку України, перш за все у питаннях військової та безпекової співпраці. 

“Головна мета - стримати Росію від подальших агресивних дій. Задля цього в Москві мають чітко усвідомити, які політичні, економічні та людські втрати вона понесе у разі нового етапу агресії. Україна виступає за комплексний пакет протидії агресивним намірам Кремля. Він включає політичне та економічне стримування Росії, а також військову допомогу Україні. У цьому і полягає ключове завдання дипломатів. Організувати високий рівень міжнародної підтримки для досягнення головної мети: щоб не було нової хвилі війни.” 

Міністр переконаний, що у Москві мають чітко усвідомити, які політичні, економічні та людські втрати вона понесе у разі нового етапу агресії. 

“Ми не намагаємося вгадати, що в голові у Путіна, це невдячна справа. Ми працюємо над тим, щоб у ній з’явилося чітке розуміння: новий напад на Україну буде занадто дорого коштувати, тому краще цього не робити”, - запевнив він. 

Глава МЗС України відзначив, що останнім часом тональність сигналів міжнародної спільноти у бік Кремля стала значно жорсткішою. Європейський Союз, НАТО, США, Канада, Велика Британія, Франція, Німеччина, Швеція, країни Балтії, Польща та низка інших партнерів вже підтримали Україну та застерегли Росію від ескалації. 

“У низці світових столиць розробляються конкретні економічні заходи, які здатні зробити боляче російській економіці та гаманцям російських багатіїв. Україна паралельно отримує нове посилення обороноздатності, нове озброєння для нашої армії. Всі ці кроки не просто посилюють безпеку України. Вони дозволяють підвищити безпеку кожного українця. Ми працюємо для того, щоб громадяни України були впевнені у силі нашої армії, нашої дипломатії і рішучості наших партнерів”, - підсумував він.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Україна залишається відданою зміцненню верховенства права й посиленню боротьби з корупцією: Оль...

Прочитайте повну статтю

Володимир Зеленський: «95 наших людей знову вдома»

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко: Повернули з полону 42 співробітників системи Міністерства внутрішніх справ

Прочитайте повну статтю

Сумщина: ворог атакував підрозділ ДСНС – 5 рятувальників поранено

Прочитайте повну статтю

У МВС відбулася міжвідомча нарада з питань реалізації Стратегії боротьби з організованою злочин...

Прочитайте повну статтю

Українські спортсмени посіли друге місце на чемпіонаті Світу з бойових мистецтв комбат самозахи...

Прочитайте повну статтю

У вересні на ринку небанківських фінансових послуг з’явився один новий гравець, 21 небанківська...

Прочитайте повну статтю

Україна та Італія планують поглибити співпрацю у сфері оборонно-промислового комплексу

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь