Дмитро Кулеба запросив британський бізнес активно інвестувати в українську економіку


Грудень 09
15:02 2021

Під час візиту до Лондона Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відкрив бізнес-форум, присвячений інвестиційним можливостям України.

У заході взяли участь провідні інвестиційні банкіри, менеджери інвестиційних фондів, міжнародні радники, аналітики та інвестори Великої Британії та України.

Глава української дипломатії наголосив, що виклики на тлі російської агресії не завадили нашій державі стати одним із найбільш перспективних напрямів іноземних інвестицій в Центральній Європі.

Дмитро Кулеба розповів про ключові ініціативи Уряду України задля стимулювання економічного розвитку та збільшення обсягів прямих іноземних інвестицій. Він навів приклад проекту «Дія City» та його спеціального правового режиму як інноваційного формату залучення іноземного капіталу, створення нових робочих місць та розробки новітніх технологій.

Міністр запросив британський бізнес інвестувати в пріоритетні сфери української економіки: ІТ, фінанси, аграрний сектор, інфраструктуру, туризм. Він також закликав ділові кола Великої Британії до активної участі в приватизації державних підприємств.

Глава МЗС підкреслив, що успішне проведення підготовчого засідання діалогу стратегічного партнерства України та Великої Британії 8 грудня заклало надійне підґрунтя для стимулювання розвитку торгівлі та втілення інвестиційних проектів.

«Рішення британського Уряду збільшити розмір підтримки нашої держави до 3,5 мільярда фунтів стерлінгів демонструє високий рівень довіри між нашими країнами на політичному рівні та між бізнесом, а також доводить, що Україна є країною нових економічних можливостей», - наголосив Дмитро Кулеба.

Міністр нагадав, що залучення іноземних інвестицій та підтримка українських експортерів у виході на зовнішні ринки є пріоритетними напрямами роботи МЗС України та входять до головних пріоритетів Стратегії зовнішньополітичної діяльності нашої держави. Він запросив бізнес звертатися до Ради експортерів та інвесторів при МЗС, яка сприяє втіленню економічних проектів.

Учасники бізнес-форуму обговорили макроекономічну ситуацію в Україні, шляхи додаткового залучення фінансування та виходу на міжнародні ринки капіталу, реалізацію програми приватизації, реформування корпоративного управління та прогнози ключових секторів зростання.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Олександр Карабиць: «Авто, ввезені як гуманітарна допомога, можна ставити на державний облік, а...

Прочитайте повну статтю

Донеччина: У Костянтинівській громаді триває евакуація родин з неповнолітніми (Відео)

Прочитайте повну статтю

Інна Ящук: Один із пріоритетів для МВС є надання якісної освіти у відомчих навчальних закладах

Прочитайте повну статтю

Україна залишається відданою зміцненню верховенства права й посиленню боротьби з корупцією: Оль...

Прочитайте повну статтю

Володимир Зеленський: «95 наших людей знову вдома»

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко: Повернули з полону 42 співробітників системи Міністерства внутрішніх справ

Прочитайте повну статтю

Сумщина: ворог атакував підрозділ ДСНС – 5 рятувальників поранено

Прочитайте повну статтю

У МВС відбулася міжвідомча нарада з питань реалізації Стратегії боротьби з організованою злочин...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь