ДТП у Чернігівській області: щодо стану дорожнього покриття


Грудень 07
16:08 2021

З ночі на Чернігівщині працювала дорожня спецтехніка, що розчищала та обробляла автодороги державного значення, і зранку, покриття автодоріг в тому числі на якій трапилося ДТП, було вже мокрим.

Для обробки покриття протиожеледними матеріалами було задіяно:

- 66 механізмів у роботі та 44 на чергуванні;

- 83 працівники дорожніх організацій у роботі та 55 на чергуванні.

На момент зіткнення двох транспортних засобів покриття автомобільної дороги Н-27 Чернігів – Мена – Сосниця – Грем'яч було мокрим, обробленим протиожеледними матеріалами, коефіцієнт зчеплення та рівності – в межах норми.

Нагадаємо, сьогодні о 07:40 на автошляху Н-27 Чернігів – Мена – Сосниця – Грем'яч (км 14 +745) трапилася смертельна ДТП. Зіткнулися два транспортні засоби: вантажний «ДАФ» та пасажирський «Мерседес Бенц», що рухався у напрямку Чернігова. В результаті автокатастрофи 13 осіб загинуло та 7 осіб травмовано.

Зауважимо, що навіть при температурі повітря 0° С, підрядні організації, задіяні у зимовому утриманні, здійснюють превентивну обробку дорожнього покриття.

Забезпечено постійний контроль за станом проїзду автошляхів державного значення в областях та інформування користувачів доріг про умови руху на них. Наразі працює 512 одиниць спецтехники, на роботи задіяно більш як 1000 працівників.

 У зв'язку з ДТП, на дорозі розгорнуто роботу оперативного штабу з подолання наслідків автокатастрофи. Рух – обмежено. Об'їзд місця аварії здійснюється за маршрутом:

Дорогою Н-28 Чернігів – Городня – Сеньківка до м. Городня 

У м. Городня повернути на м. Сновськ та їхати дорогою Р-83 до смт Березна 

В смт Березна – виїхати на дорогу Н-27 Чернігів – Мена – Сосниця – Грем'яч та рухатись в сторону Мени. Аналогічно – у зворотному напрямку.

Про відновлення проїзду буде повідомлено додатково.

Звертаємо увагу водіїв, що 8 грудня на заході та півночі України очікується погіршення погодних умов: на території Вінницької, Черкаської та північних областей прогнозується ожеледь. Місцями можливе налипання мокрого снігу.

У Вінницькій, західних та північних областях оголошено І рівень небезпечності, жовтий: температура опуститься нижче 0°C, а на дорогах – ожеледиця.

Шановні водії, звертаємо вашу увагу на необхідність неухильного дотримання Правил дорожнього руху під час керування транспортними засобами. За можливості утримайтеся від поїздок на далекі відстані. Будьте уважними, бережіть себе та своїх близьких.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь