Фахівці Держпродспоживслужби Львівщини гідно долають різноманітні виклики біологічної природи


Жовтень 24
12:06 2024

Заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Захарін відвідав Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області, де провів нараду з ключових питань діяльності, а також щодо перспектив подальшої цифровізації відповідних управлінських процесів.

Серед питань, що розглядалися: стан розвитку мережі установ ветеринарної медицини, дотримання законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, проведення ІТ-аудиту, оновлення комп’ютерної техніки, організація електронного документообігу, підтримка нормальної роботи лабораторної мережі, підготовка до проведення щорічного оцінювання державних службовців, взаємодія з науковими установами та закладами вищої освіти, використання матеріальних та нематеріальних форм стимулювання співробітників до сумлінної праці, взаємодія з громадськістю, забезпечення прозорості та відкритості роботи державного органу.

Сергій Захарін нагадав, що за дорученням Голови Держпродспоживслужби Сергія Ткачука нині розробляються моделі оптимізації базису цифровізації всіх ключових управлінських процесів. Продовжується робота з розробки нормативно-правових актів для запуску Єдиного порталу Держпродспоживслужби та платформи eFood, які об’єднають функціонал різних інформаційних систем. Вживаються необхідні управлінські заходи для удосконалення системи електронної ідентифікації тварин (сільськогосподарських та домашніх). Профільні фахівці розробляють інформаційні продукти, що мають забезпечити комфортні умови для сумлінного бізнесу, який зможе оперативно і без оформлення маси дозвільних паперових документів легально експортувати свою продукцію за кордон.

Під час наради було докладно розглянуто питання про підсумки та основні напрями подальшої роботи Головного управління за ключовими функціональними напрямками, у тому числі в контексті виконання рішень колегії Держпродспоживслужби.

Сергій Захарін звернув увагу на актуальність проблеми своєчасної ідентифікації тварин, особливо у приватних (домашніх) та фермерських господарствах. Зокрема, доцільно посилити консультативно-роз’яснювальну роботу серед населення, а також гнучко застосовувати доступні інструменти державного впливу.

«Нам потрібно уважно аналізувати ситуацію, у тому числі стан епізоотичного, фітосанітарного та санітарно-епідеміологічного благополуччя. Ті виклики, які ми переживаємо – не переживала жодна країна світу. Слід врахувати, що через Львівську область значно збільшилися обсяги потоків пасажирів та вантажів, що об’єктивно впливає на організацію нашої роботи. Даються взнаки виклики, пов’язані із трансформацією підходів до боротьби із сказом. Але фахівці Держпродспоживслужби Львівщини, не дивлячись на складні умови, гідно долають різноманітні виклики пов’язані з біобезпекою. В цілому ветеринарно-санітарний, фітосанітарний та санітарно-епідеміологічний стан в регіоні контрольований. Своєчасно вживаються заходи, спрямовані на забезпечення біозахисту в регіоні. Головне управління у Львівській області має чимало цікавих напрацювань щодо ефективного застосування сучасних управлінських інструментів, спрямованих на вирішення пріоритетних завдань щодо підтримки біологічної безпеки. Одним із чинників високої результативності роботи є злагоджена співпраця з іншими органами влади на місцевому рівні, з депутатським корпусом, з обласною військовою адміністрацією», - зазначив Сергій Захарін.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Запоріжжя: через ворожі обстріли загинули двоє людей

Прочитайте повну статтю

Вийшов трейлер фільму про роботу ДСНС, ППО та енергетиків

Прочитайте повну статтю

Укрзалізниця виготовила 200 вагонів-платформ для великогабаритних контейнерів на власних завода...

Прочитайте повну статтю

Співробітництво громад через виконавчі органи може створити конфлікт компетенцій

Прочитайте повну статтю

Суддю Дніпровського районного суду міста Києва звільнено у відставку

Прочитайте повну статтю

Результати розгляду питань порядку денного засідання Вищої ради правосуддя № 92 від 24 жовтня 2...

Прочитайте повну статтю

На Буковині в рамках операції «Мігрант» оштрафовано сімох іноземців та громадянина України

Прочитайте повну статтю

Київщина: міграційники інтенсивно працюють на усіх напрямках діяльності

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь