Фонд державного майна України презентував проєкт Політики доброчесності


Липень 10
18:03 2024

Фонд державного майна України презентував проєкт Політики доброчесності, розроблений у співпраці з Проєктом ЄС "Право-Justice". Цей комплексний документ покликаний встановити високі стандарти етичної поведінки та прозорості в роботі ФДМУ.

Презентація проєкту відбулася за участі колективу ФДМУ, представників Проєкту ЄС "Право-Justice" та експертів з комплаєнсу. Учасники обговорили практичні аспекти застосування Політики та її ключові положення, що включають норми патріотизму, етичні стандарти для співробітників, антикорупційні заходи та принципи ефективного управління ресурсами. 

Особлива увага була приділена питанням прозорості у внутрішніх та зовнішніх відносинах, ефективності управління державним майном, соціальній відповідальності та інноваційному підходу до роботи.

Ірина Жаронкіна, керівниця компоненту "Виконання судових рішень і захист прав власності" Проєкту ЄС "Право-Justice", підкреслила важливість впровадження високих стандартів доброчесності для євроінтеграції України. Голова ФДМУ Віталій Коваль наголосив: "Доброчесність – це не просто слово, це наша філософія життя і роботи, невід'ємна складова ДНК Фонду. Це означає робити правильно, навіть коли ніхто не бачить." Він також додав: "Ми не просто декларуємо принципи – ми живемо ними щодня."

Впровадження Політики доброчесності має на меті підвищити довіру до ФДМУ, покращити ефективність управління державним майном, збільшити інвестиційну привабливість України та зміцнити її міжнародний імідж. Очікується, що це сприятиме збільшенню кількості та якості аукціонів з продажу державного майна, зростанню інституційної спроможності Фонду та, зрештою, економічному розвитку України.

Віталій Коваль підкреслив важливість швидкої та ефективної трансформації ФДМУ на основі принципів доброчесності та прозорості. "Чим швидше ми трансформуймося, тим швидше отримаємо ресурси для розвитку. Наше завдання – написати переможну історію Фонду, засновану на довірі та прозорості," – підсумував він.

Довідково. Проєкт Політики доброчесності ФДМУ розроблено за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках Проєкту ЄС "Право-Justice".

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Ольга Стефанішина: Дотримання європейських стандартів у сфері юстиції, свободи та безпеки — прі...

Прочитайте повну статтю

Український вогнеборець встановив світовий рекорд на Чемпіонаті світу рятувальників!

Прочитайте повну статтю

Вбиті цивільні та зруйновані будинки: поліція фіксує наслідки чергової атаки рф на Херсонщині

Прочитайте повну статтю

Історія інспекторки Служби освітньої безпеки Юлії Халімон

Прочитайте повну статтю

Донеччина: четверо жителів зазнали поранень внаслідок ворожих ударів росії

Прочитайте повну статтю

Співробітники підрозділів системи МВС проходять тренінг по створенню безбар’єрних просторів

Прочитайте повну статтю

"Від нашої роботи залежать життя людей": Дмитро Соловій з екіпажу "Білий янгол" про щоденний ри...

Прочитайте повну статтю

На усноісторичному клубі обговорили травмочутливі підходи до інтерв’ювання

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь