Голова АРМА Олена Дума провела зустріч з Послом Азербайджанської Республіки в Україні Сеймуром Мардалієвим


Жовтень 22
15:05 2024

21 жовтня відбулася зустріч Голови Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) Олени Думи з Надзвичайним і Повноважним Послом Азербайджанської Республіки в Україні Сеймуром Мардалієвим. 

Під час зустрічі Посол Сеймур Мардалієв висловив подяку Голові АРМА за успішне вирішення питання щодо арештованого судна, на якому знаходилися громадяни Азербайджану. Він відзначив роль АРМА у захисті прав громадян Азербайджану та законності, в межах вирішення цього питання.

Нещодавно АРМА спільно з МЗС та Мінвідновлення успішно завершили операцію з розміщення цього судна в порту Рені. Ця операція стала яскравим прикладом ефективної міжвідомчої взаємодії та міжнародного співробітництва у вирішенні складних питань, пов'язаних з управлінням арештованими активами.

Голова АРМА детально проінформувала Посла Азербайджану про діяльність та результати роботи Нацагентства. Ключовою темою зустрічі стало обговорення можливості обміну досвідом між АРМА та правоохоронними органами Азербайджану у сфері розшуку та управління активами. 

"В Азербайджані наразі немає окремого органу, аналогічного АРМА. У нас такі обовʼязки покладені на Департамент з координації питань спеціальної конфіскації Генеральної прокуратури Азербайджанської Республіки. Унікальний досвід вашого агентства був би надзвичайно цінним для нас. Ми зацікавлені у вивченні українських практик розшуку та управління арештованими активами, які могли б бути адаптовані до наших реалій," - зазначив Посол Сеймур Мардалієв.

Олена Дума підкреслила готовність агентства ділитися своїм досвідом та кращими практиками з міжнародними партнерами: "Міжнародна співпраця та обмін досвідом є ключовими для підвищення ефективності роботи у сфері управління арештованими активами. Ми раді можливості поділитися нашими напрацюваннями з азербайджанськими колегами. Стартом такої співпраці може стати підписання міжнародної міжвідомчої угоди"

За підсумками зустрічі Посол Азербайджану пообіцяв максимально сприяти організації подальших зустрічей між представниками АРМА та відповідних органів Азербайджану для обміну досвідом і кращими практиками Нацагентства.

Ця зустріч є ще одним кроком у розширенні міжнародного співробітництва АРМА та зміцненні позицій України як експерта у сфері управління арештованими активами на міжнародній арені.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Відзначено переможців Всеукраїнського конкурсу творчих робіт серед молоді: цього року надійшла...

Прочитайте повну статтю

Президент підписав законопроєкт про «прозоре будівництво»

Прочитайте повну статтю

Онлайн-курс: «Інституційний догляд – чому потрібен інший підхід»

Прочитайте повну статтю

Володимир Зеленський: Всю цю ніч і ранок Суми та область – під російськими ударами

Прочитайте повну статтю

Поліцейські евакуювали матір із двома дітьми з найбільш обстрілюваного району Херсонщини

Прочитайте повну статтю

Результати розгляду питань порядку денного засідання Вищої ради правосуддя № 91 від 22 жовтня 2...

Прочитайте повну статтю

Сумські правоохоронці викрили чоловіка, який вчиняв шахрайські злочини та виправдовував збройну...

Прочитайте повну статтю

Довідник безбар’єрності: Взаємодіємо з людьми, що користуються кріслом колісним

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь