Сенсація

Голова АРМА провела зустріч з представниками МЗС Польщі щодо розшуку активів підсанкційних осіб


Жовтень 24
18:05 2024

Голова АРМА Олена Дума та заступник Голови АРМА Павло Великоречанін провели робочу зустріч з представниками Міністерства закордонних справ Республіки Польща та Посольства Республіки Польща в Києві. На заході також були присутні керівники підрозділів розшуку, правового забезпечення та комунікації Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Ця зустріч стала продовженням налагодження взаємодії українського АРМА з представниками країн-партнерів в межах компетенції Агентства.

Зокрема, заступник Голови АРМА Павло Великоречанін пояснив польським колегам суть та проблематику українських законодавчих норм щодо кримінального та санкційного законодавства та надав інформацію щодо законодавчих ініціатив АРМА у цьому питанні

Керівники департаментів виявлення та розшуку активів розповіли про порядок взаємодії з Міністерством юстиції щодо виявлення та розшуку активів підсанкційних осіб як на території України, так і за кордоном. Зокрема, мова йшла про участь  АРМА в операції “OSCAR” в рамках мережі EUROPOL, в якій беруть участь як Україна, так і Польща. 

Крім того, АРМА  за запитами правоохоронних органів має можливості розшукувати активи по всьому світу. На сьогодні Нацагентство співпрацює з 88 країнами та 54 міжнародними інституціями в рамках розшуку та повернення активів. Серед партнерів АРМА: Міжвідомча мережа з управління активами Балканського регіону (BAMIN), Cекретаріат Камденської міжвідомчої мережі з питань повернення активів (CARIN), мережева платформа Європолу SIENA та багато інших. 

Голова АРМА Олена Дума зазначила, що посилення взаємодії з міжнародними партнерами суттєво покращує ефективність роботи Агентства, що напряму впливає на посилення оборони України, оскільки гроші, які отримує в управління АРМА спрямовуються на купівлю військових облігацій.

“Прецедентом виконання рішення з управління грошовими коштами за кордоном може стати приклад взаємодії саме з Польщею, оскільки наразі триває процес перерахування арештованих 5 млн доларів США на рахунок Агентства. Ми дуже розраховуємо на взаємодопомогу польських колег для вирішення цього питання”, - підкреслила Голова Нацагентсва.

Директор Східного Департаменту Міністерства закордонних справ Республіки Польща Войцех Зайончковський висловив зацікавленість  в роботі українського Агентства та висловив готовність у забезпеченні  допомоги у налагодженні робочих контактів АРМА з представниками польських правоохоронних органів для вирішення цього питання.

Нагадаємо, раніше Голова АРМА Олена Дума провела зустріч з Головою місії Польщі в Україні Пйотром Лукасєвічем, де ключовою темою обговорення стало посилення співпраці між АРМА та CBA Польщі.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Ігор Клименко: «Працюємо у Харкові. Основні акценти - підготовка до опалювального сезону та ймо...

Прочитайте повну статтю

Запрацювала ''гаряча лінія'' для агровиробників та громад, що зіштовхнулися з рейдерством чи ко...

Прочитайте повну статтю

Водойми Одещини та Сумщини поповнилися понад 3 млн рибин

Прочитайте повну статтю

Робоча зустріч з суб’єктами рибного господарства

Прочитайте повну статтю

Експертне обговорення: стан та перспективи розвитку секторів аквакультури і рибництва в умовах...

Прочитайте повну статтю

“Ведмедики у сосновому лісі” та “Кримський аромат”: частину колекції Картин медведчука оцінено...

Прочитайте повну статтю

Механізм ERA у $50 млрд створює прецедент. росія починає платити за злочини проти України: Серг...

Прочитайте повну статтю

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко зустрівся з депутатом Парлам...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь