Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе у Давосі: "Щоб вижити - ми маємо перемогти"


Травень 24
18:08 2022

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС взяла участь у дискусії Всесвітнього економічного форуму, який зараз відбувається у швейцарському Давосі.

Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що єдиним можливим завершенням війни в Україні має бути перемога України і цілковита поразка росії: «Щоб вижити - ми маємо перемогти. Якщо ми цього не досягнемо - це означатиме, що росія і далі матиме можливість напасти знову». Водночас вона зазначила, що будь-які переговори з ворогом неможливі, бо вони означали б чергове замирення агресора: «Воєнні злочини, злочини проти людяності, геноцид проти українського народу не дає більше жодної можливості говорити про якісь компроміси між нами та тими, хто прийшов нас убивати».

За словами голови Комітету, і росія, і Захід перед повномасштабним вторгненням не дооцінили Україну: «Нам давали від 24 до 48 годин. І в росії, і на Заході думали, що саме стільки ми протримаємось. І ось минуло три місяці. Попри всі варварські злочини окупантів, попри вбивства, згвалтування і тортури, Україна тримає оборону. Нам це вдається завдяки героїзму українського народу, єдності і підтримці вільного світу. Це росія не дооцінила. Однак ми досі потребуємо ще більше важкої зброї, ще потужніших санкцій, ще більше єдності всередині країни і з нашими союзниками».

Іванна Климпуш-Цинцадзе зазначила, що у багатьох напрямах європейської політики щодо України та росії відбулися справді тектонічні зміни, однак ці зміни мають бути ще швидшими і масштабнішими. «Перед Європою зараз стоїть питання цінностей - чи вони тільки декларують свої цінності чи готові справді їх захищати і за них боротися. У практичному сенсі це означає, зокрема, - чи готові вони допомагати важкою зброєю Україні і відмовитися від російських енергоносіїв», - сказала голова Комітету.

Вона також закликала світ замислитися над тим, з якою росією він матиме справу після завершення цієї війни: «Ми не маємо права повторити помилку, якої світ припустився після холодної війни, коли росії дозволили піднятися. Після нинішньої війни ми маємо зробити все, щоб у росії не було найменшої можливості напасти на когось знову».

Сьогоднішня війна, за словами Іванни Климпуш-Цинцадзе, - це протистояння людяності і нелюдяності, світу і антисвіту. Це битва між тими, хто поважає порядок і міжнародне право і тими, хто намагається його дискредитувати. І від того, як далеко Путіну дозволять зайти сьогодні - залежатиме яким буде світовий порядок завтра.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Інна Ящук: «Якість надання послуг із реабілітації в медичних закладах МВС будуть оцінювати захи...

Прочитайте повну статтю

На Вовчанському напрямку прикордонники знищили ворожу «Буханку»

Прочитайте повну статтю

Троє загиблих і троє поранених за добу – наслідки російських обстрілів на Донеччині

Прочитайте повну статтю

На Харківщині через ворожі обстріли дістали поранення вісім людей, серед яких дві дитини

Прочитайте повну статтю

Поліцейські Херсонщини опановують новітню систему 3D наземного лазерного сканування для фіксаці...

Прочитайте повну статтю

Воєнна розвідка України. 32 роки від Дня створення.

Прочитайте повну статтю

Привітання Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітн...

Прочитайте повну статтю

7 вересня — Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь