Громади Житомирщини виграли по 50 тисяч євро на два проєкти підтримки бізнесу


Березень 13
15:11 2023

Житомирська, Малинська, Радомишльська, Коростишівська та Брусилівська громади Жимтомирщини пройшли конкурсний відбір від EU4Business. 

“В лютому 2023 року 20 українських громад пройшли конкурсний відбір і мають можливість отримати гранти обсягом кожен до 1,8 млн грн (еквівалент 50 000 євро) на системну підтримку малого та середнього підприємництва”, - повідомили в EU4Business.

Всього відібрали 20 громад із 13 областей країни. Подали заявки 45 громад із 20 регіонів країни.

Далі з переможцями відбору мають підписати угоду про фінансування проєктів і тоді розпочнеться їхня реалізація. Нагадаємо, нещодавно регіональний офіс U-LEAD в Житомирській області провів інформаційну сесію для фахівців громад з підтримки бізнесу.

“Активність громад у процесі пошуку додаткових ресурсів визначається їхніми фахівцями. Адже саме їхні зусилля потрібні, аби підготувати проєкт, пройти відбір і реалізувати його. Радомишль і Житомир - це гарні приклади розвитку передовсім кадрової спроможності”, - наголосив Василь Невмержицький, керівник офісу U-LEAD в Житомирській області.

Мета грантів – стимулювати відновлення і сталий розвиток систем підтримки малого і середнього підприємництва у містах та мережах місцевих громад України. Реалізація грантів триватиме до 30 листопада 2023 року.

Проєкт партнерства чотирьох громад передбачає проведення комплексу заходів, який допоможе підприємцям знайти нові ринки, удосконалити маркетинг та сприятиме зростанню.

“Ми хочемо налагодити сталу комунікацію влади громад з бізнесом. Плануємо навчання фахівців громад та підприємців з онлайн продажів, роботі з міжнародними інтернет сервісами продажів”, - говорить Віталія Кліментьєва, фахівчиня Агенції регіонального розвитку Житомирської області.

У Житомирі також планують допомагати бізнесу освоювати закордонні ринки. Марина Білоус, заступниця директора департаменту економічного розвитку міської ради, розповіла, що підприємства легкої промисловості та деревообробки мають потенціал для зростання, але ресурсів для цього обмаль.

“Проєкт дасть змогу підтримати підприємства в процесі виходу на ринки ЄС. Провівши аудит ми побачимо, чи готовий бізнес до зростання, далі сформуємо кроки підтримки і допоможемо презентувати себе на виставках та ярмарках за кордоном”, - додає вона.

Нагадаємо, нещодавно проєктні менеджери допомогли підприємцям Радомишльській громади залучити 2,59 мільйона гривень державної програми “єРобота”.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Командувач НГУ відвідав позиції гвардійців на Харківщині

Прочитайте повну статтю

Ігор Кименко: із небезпечних районів Харківщини поліцейським вдалося вивезти понад 4 тисяч люде...

Прочитайте повну статтю

«Треба штурмувати ворога далі», – каже прикордонник «Фрозен», який захищає Вовчанськ

Прочитайте повну статтю

«Час повертати своє!» – девіз «Сталевого кордону»

Прочитайте повну статтю

Перед поєдинком Олександра Усика з Тайсоном Ф'юрі покажуть промо з українськими прикордонниками

Прочитайте повну статтю

З передової лінії фронту прикордонники побажали Олександру Усику перемоги!

Прочитайте повну статтю

На Харківщині внаслідок ворожих обстрілів є загиблі та постраждалі серед цивільного населення

Прочитайте повну статтю

Громада Києва підтримує прикордонників на лінії зіткнення

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь