Сенсація

Ігор Корховий: Головування у Дунайській Стратегії допоможе Україні вийти на новий рівень партнерства з країнами Дунайського регіону


Листопад 16
09:30 2021

У межах головування у Дунайській Стратегії Україна буде співпрацювати з країнами-учасницями у сферах судноплавства, охорони навколишнього середовища, освіти, безпеки, туризму та підтримки конкурентоспроможності підприємств. Також планується спрямувати спільний потенціал на боротьбу з наслідками пандемії COVID-19. Про це повідомив заступник Міністра розвитку громад та територій Ігор Корховий під час презентації програми головування України в Стратегії ЄС для Дунайського регіону. Захід відбувся за участі Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної, Надзвичайного і Повноважного Посла Австрії Ґернота Пфандлера, міжнародних партнерів та представників обласних державних адміністрацій.

«Головування України в Стратегії – це початок нового етапу, який допоможе нам вийти на новий рівень партнерства з країнами Дунайського регіону та європейськими інституціями. Для нас це ще одна нагода підтвердити стратегічний курс України на європейську інтеграцію. У межах головування Україна вже визначила низку пріоритетів. Серед них — сталий розвиток Дунайського регіону, декарбонізація та трансформація економіки, розвиток людського капіталу та ринків праці», — зазначив заступник Міністра.

Зазначимо, Дунайська стратегія – це платформа для співпраці 14 країн Дунайського регіону. Українська частина Стратегії охоплює Одеську, Івано-Франківську, Чернівецьку та Закарпатську області. 

Зауважимо, Україна стала першою країною, яка, ще не будучи членом Євросоюзу, головуватиме у цій Стратегії у найближчий рік і відповідатиме за визначення пріоритетних напрямів співпраці країн у рамках ініціативи. 

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що Словаччина передала Україні право головувати у Європейській Стратегії для Дунайського регіону (ЄСДР). Церемонія передачі головування відбулася під час 10-го щорічного Форуму Дунайської Стратегії у Братиславі.

Запис Ігор Корховий: Головування у Дунайській Стратегії допоможе Україні вийти на новий рівень партнерства з країнами Дунайського регіону вперше з'явився Мінрегіон.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Рухаємось до членства у ЄС: як представникам громадянського суспільства долучитись до переговор...

Прочитайте повну статтю

Результати двосторонньої зустрічі України та Європейської Комісії з питань скринінгу Розділу 23...

Прочитайте повну статтю

МВС безбар’єрність: як людям із порушенням слуху та мовлення замовити послугу через сервіс «Єди...

Прочитайте повну статтю

Програма розвитку ООН тривалий час є надійним партнером МВС України, – Катерина Павліченко

Прочитайте повну статтю

Курсант ОДУВС – чемпіон світу з таїландського боксу серед молоді

Прочитайте повну статтю

До 20% вдалося збільшити врожайність с/г культур полтавській організації водокористувачів завдя...

Прочитайте повну статтю

Водойми України під пильним наглядом рибоохоронців

Прочитайте повну статтю

Про зміни вимог до перевезення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь