Ігор Кузін із робочою поїздкою відвідав Кропивницький


Листопад 11
22:02 2021

9-10 листопада заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін відвідав Кропивницький із робочим візитом.

У рамках поїздки він провів нараду щодо профілактики та лікування туберкульозу в області. У ній взяли участь народна депутатка Лада Булах, члени Національної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу та голова Кіровоградської ОДА Марія Чорна. 

Учасники наради обговорили функціонування в області закладів, які надають послуги з профілактики та лікування ВІЛ-інфекції/СНІДу та туберкульозу. Окрім того, йшлось про догляд та підтримку людей, які живуть із ВІЛ, а також хворих на туберкульоз, соціальні послуги та реалізацію цільових загальнодержавних та регіональних програм.

Під час обговорення було сформовано рекомендації до виконання програм і здійснення заходів із протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу на регіональному рівні, у тому числі запропоновані варіанти поліпшення роботи регіональної ради.

Під час візиту головний державний санітарний лікар також взяв участь у засіданні Ради розвитку громад Кіровоградської області. Зокрема, на засіданні йшлось про лікування та своєчасне виявлення коронавірусної хвороби. 

«COVID-19 – це особливо небезпечна інфекційна хвороба, оскільки вона дуже швидко поширюється та мутує. Ці фактори говорять про те, що вона дійсно становить загрозу громадському здоров’ю. І констатуємо, що майже 100% нових випадків захворювання, які реєструються в Україні, викликані новим штамом “Дельта”. Особливо важливо докласти максимум зусиль до виявлення нових випадків захворювання та своєчасного призначення лікування», – заявив заступник міністра охорони здоров’я.  

Також головний санітарний лікар відвідав Кіровоградський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр Кіровоградської обласної ради та Обласний центр СНІД.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Екстремальна евакуація з Красногорівки: «Білі янголи» врятували трьох людей

Прочитайте повну статтю

Понад 700 тис. екз. молоді риб випущено у водойми країни від початку року

Прочитайте повну статтю

Японія продовжує підтримувати Україну: Держрибагентство отримало нову партію екскаваторів KOMAT...

Прочитайте повну статтю

Заступник Голови АРМА оглянув арештований актив у Запоріжжі

Прочитайте повну статтю

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон, ймовірно, готувався до скоєння інших злочинів

Прочитайте повну статтю

Українська делегація взяла участь у конференції з питань шкільної безпеки NASRO-2024

Прочитайте повну статтю

Уряд прийняв постанову про електронну інформаційну систему обліку канабісу

Прочитайте повну статтю

Нацполіція за участі Держлікслужби перекрила канал ввезення в Україну фальсифікованих ліків рос...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь