Сенсація

Інформаційне повідомлення про проведення електронних консультацій з громадськістю проекту кошторисних норм України «Визначення вартості розроблення містобудівної документації та проведення її експертизи. Частина 1. Просторовий розвиток територій»


Грудень 10
13:01 2021

Міністерство розвитку громад та територій України

Проект кошторисних норм України «Визначення вартості розроблення  містобудівної документації та проведення її експертизи. Частина 1. Просторовий розвиток територій»

Проект кошторисних норм України «Визначення вартості розроблення містобудівної документації та проведення її експертизи. Частина 1. Просторовий розвиток територій» розроблено ДП «ДІПРОМІСТО». Зазначений проект кошторисних норм враховує витрати, пов’язані з розробленням містобудівної документації на державному, регіональному та місцевому рівні, а також показники для визначення вартості проведення експертизи такої документації.  

Законом України від 17.06.2020 № 711-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо планування використання земель» внесено зміни до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», відповідно до яких комплексний план просторового розвитку території територіальної громади (далі – комплексний план), генеральний план населеного пункту, детальний план території є не лише містобудівною документацією на місцевому рівні, а одночасно й документацією із землеустрою.

Вартість розроблення землевпорядних робіт та картографічної основи для містобудівної документації на місцевому рівні зазначеним проектом кошторисних норм не врахована. У разі розроблення кошторисних норм із землевпорядних робіт та картографічної основи для містобудівної документації на місцевому рівні, вони будуть включені як друга частина до кошторисних норм України «Визначення вартості розроблення містобудівної документації та проведення її експертизи.»

Замовники та розробники містобудівної документації, органи місцевого самоврядування, громадяни України, Держава.

Прийняття проекту кошторисних норм України «Визначення вартості розроблення містобудівної документації та проведення її експертизи. Частина 1. Просторовий розвиток територій» передбачає їх затвердження наказом Міністерства розвитку громад та територій України.

Зауваження та пропозиції приймаються протягом 15 календарних днів на електронну адресу SierhieienkoOP@minregion.gov.ua або звичайною поштою.

284-06-85

Вахович Інна Володимирівна, Сєргєєнко Олена Петрівна

Звіт за результатами проведення громадського обговорення не пізніше ніж через два тижні після прийняття рішень за результатами обговорення буде оприлюднено на офіційному вебсайті Мінрегіону в рубриці «Результати публічного громадського обговорення».

Запис Інформаційне повідомлення про проведення електронних консультацій з громадськістю проекту кошторисних норм України «Визначення вартості розроблення містобудівної документації та проведення її експертизи. Частина 1. Просторовий розвиток територій» вперше з'явився Мінрегіон.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Маргарита Сокоренко: За злочини під час війни, які доведені в ЄСПЛ, має відповідати і платити р...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко:«На Харківщині зустрівся із військовими «Хартії» - 13-ї бригади Національної гвар...

Прочитайте повну статтю

Про найбільш поширені помилки при створенні паролів та як їх уникнути

Прочитайте повну статтю

Понад 600 сертифікованих інструкторів - результати роботи напряму "Навчання інструкторів"

Прочитайте повну статтю

Служба 112 розширилася на центральні та східні регіони України

Прочитайте повну статтю

Словенія за сприяння United24 передала саперам ДСНС тягачі для перевезення машин механізованого...

Прочитайте повну статтю

Обстріли Донеччини: п'ятеро загиблих, один поранений

Прочитайте повну статтю

Вийшов з дому 24 лютого, а повернувся за місяць у труні: історія Героя України Богдана Лещишина...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь