Інна Ящук: «Якість надання послуг із реабілітації в медичних закладах МВС будуть оцінювати захисники та захисниці України»


Вересень 07
18:15 2024

Департамент охорони здоровʼя МВС України організував семінар на тему «Порядок здійснення реабілітаційних заходів в МРЦ: проблеми, досвід, перспективи». У заході взяли участь Державний секретар Інна Ящук, керівники усіх медичних реабілітаційних центрів системи МВС та представники Міністерства охорони здоровʼя України.

Вона відзначила вчасне реагування на нормативні документи, що надходять від Міністерства охорони здоров’я, та ініціативність керівників МРЦ в розробці нової медичної документації, яка допомагає упорядкувати процеси організації реабілітації пацієнтів. 

Держсекретар зауважила, що на сьогоднішній день в Україні тисячі поранених і більшість з них пройшли реабілітацію та відновлення в медичних закладах МВС. 

Вона наголосила на важливості формування фахових мультидисциплінарних команд медичного персоналу, впровадженні єдиної актуальної документації в МРЦ, розробці ефективних індивідуальних реабілітаційних планів для пацієнтів, навчанні та підвищенні кваліфікації медперсоналу, обміні професійним досвідом. 

На семінарі свої доповіді та презентації представили 11 заступників начальників МРЦ з медичних питань. Вони поділилися досвідом в проведенні реабілітації військових та унікальними терапіями, які впроваджуються  в їхніх закладах. 

Серед них - ефективні методи лікування та реабілітації з людьми, які втратили зір, кінцівки, які перенесли серцево-судинні захворювання, акуборотравми, посттравматичні розлади тощо. 

Окрема увага була приділена організації інклюзивних умов, облаштуванню безпечних та зручних укриттів для пацієнтів МРЦ та формуванню фахових мультидисциплінарних команд лікарів та медперсоналу.

Директор Департаменту високотехнологічної медицини Міністерства охорони здоровʼя Василь Стрілка розповів учасникам семінару про реформи, які впроваджуються зараз в галузі та оцінив рівень розвитку реабілітації в закладах МВС:

Він зауважив, що в планах до кінця 2025 року створити реабілітаційні відділення у 221 медичному закладі спроможної мережі, де буде надаватись якісна, орієнтована на потреби пацієнта реабілітаційна допомога. 

Представник ГО «Українське товариство фізичної та реабілітаційної медицини» лікар ФРМ, кандидат медичних наук, доцент Володимир Голик наголосив учасникам семінару, що в Україні послуги мають бути організовані на такому рівні, щоби пацієнт після реабілітації міг самостійно відвідати супермаркет і купити продукти за власно зароблені гроші:

Він представив учасникам семінару доповідь «Яку реабілітацію ми будуємо в Україні» та детально розповів про всі успіхи та перешкоди, які зустрічаються в процесі впровадження цієї важливої реформи в галузі охорони здоров’я. 

По закінченню семінару, перша заступниця директора Департаменту охорони здоров’я Лілія Бойко зазначила, що процес реалізації сучасної реабілітації в медичних закладах МВС активно триває:

Окремо вона відзначила, що в Україні на сьогоднішній день існує проблема кадрів у галузі охорони здоров’я і це перешкоджає темпам розвитку сучасної реабілітації у медичних закладах МВС. Але на ці виклики також є відповіді. 

Департамент комунікації МВС України

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь