Іван Лукеря: Міжнародні партнери допоможуть територіальним громадам у підготовці власних стратегій 


Листопад 12
16:00 2021

Стратегії розвитку територіальних громад — важливий документ для підвищення інвестиційної привабливості регіонів. Для їх розробки потрібно залучати партнерів з розвитку. Про це повідомив заступник Міністра розвитку громад та територій Іван Лукеря.

«Законопроєкт  №5323 «Про внесення змін до Закону України «Про засади державної регіональної політики», передбачає, що стратегії розвитку територіальних громад є обов’язковими документами у системі стратегічного планування державної регіональної політики. Наша мета – щоб кожна територіальна громада мала власну стратегію розвитку. Кожен мешканець та потенційний інвестор повинен розуміти, які можливості має громада та які пріоритети перед собою ставить. Співпраця з міжнародними партнерами допоможе громадам підготувати стратегії з розвитку», — зазначив Іван Лукеря.

До розроблення значної частини вже наявних стратегій розвитку тергромад на різних етапах були залучені експерти програм міжнародної технічної допомоги Партнерів з розвитку. Підтримку було надано Програмою «U-LEAD з Європою», Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), а також Програмою DOBRE, україно-швейцарським проєктом «DESPRO», Проєктом міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» ПРОМІС, Програмою ООН з відновлення та розбудови миру.

За словами директора Програми «U-LEAD з Європою» Бастіана Файгеля, громади мають використовувати всі ресурси для власного розвитку.

«Програмою «U-LEAD з Європою» буде відібрано 96 територіальних громад, які у 2022 році отримають експертну та консультаційну підтримку у процесі розроблення їх стратегій розвитку. Зауважу, що ці громади буде відібрано із 244 територіальних громад, які подали заявки для участі у відборі. Тому, закликаю громади бути активними та використовувати всі можливості, які пропонують Партнери з розвитку», — підкреслив Бастіан Файгель.

Зазначимо, відповідно до щоквартального моніторингу стану затвердження та розроблення стратегічних документів у тергромадах, наразі понад 37% громад уже мають затверджені стратегії розвитку. Ще 45% територіальних громад працюють над ними. Моніторинг здійснюється Мінрегіоном спільно з обласними державними адміністраціями.

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що регіональні стратегії розвитку затверджені в кожній області України.

Довідково

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування.

Запис Іван Лукеря: Міжнародні партнери допоможуть територіальним громадам у підготовці власних стратегій  вперше з'явився Мінрегіон.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Екстремальна евакуація з Красногорівки: «Білі янголи» врятували трьох людей

Прочитайте повну статтю

Понад 700 тис. екз. молоді риб випущено у водойми країни від початку року

Прочитайте повну статтю

Японія продовжує підтримувати Україну: Держрибагентство отримало нову партію екскаваторів KOMAT...

Прочитайте повну статтю

Заступник Голови АРМА оглянув арештований актив у Запоріжжі

Прочитайте повну статтю

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон, ймовірно, готувався до скоєння інших злочинів

Прочитайте повну статтю

Українська делегація взяла участь у конференції з питань шкільної безпеки NASRO-2024

Прочитайте повну статтю

Уряд прийняв постанову про електронну інформаційну систему обліку канабісу

Прочитайте повну статтю

Нацполіція за участі Держлікслужби перекрила канал ввезення в Україну фальсифікованих ліків рос...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь