Іванна Климпуш-Цинцадзе у Брюсселі: "Потрібно спільно працювати над євроінтеграційними викликами заради успіху України"


Жовтень 01
12:04 2024

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе перебуває із робочим візитом у Бельгії. Разом із членкинями Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Іриною Геращенко та Марією Іоновою Іванна Климпуш-Цинцадзе зустрілася із директоркою Української служби в Генеральному директораті з питань європейського сусідства та переговорів з розширення Анною Ярош-Фріс.

На зустрічі обговорили військові потреби України, посилення санкційного тиску проти росії, а також підтримку України на її шляху до Європейського Союзу. «Це була предметна, практична розмова про процес скринінгу українського законодавства, про подальшу взаємодію між інституціями європейськими та українським, українським урядом та парламентом для успіху реформ. Говорили про те, що це перед нами важливий складний, комплексний процес, який потребує залучення всіх стейкхолдерів, включно з, насамперед, парламентом та громадянським суспільством, представниками місцевої влади», - поінформувала голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС. Вона зауважила, що Верховну Раду очікує велика робота, але йтиметься не лише про ухвалення законів, про їхню реалізацію і виконання, а й про взаємодію різних політичних сил у парламенті. «Потрібно добре чути один одного і спільно працювати над євроінтеграційними викликами заради успіху України», - наголосила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Обговорили також виклики, з якими стикається Україна через війну. Зокрема, відновлення зруйнованої російськими атаками енергетичної системи. «Європейський Союз нас серйозно підтримує, надаючи кошти, обладнання і допомагаючи в тому, щоби Україна максимально підготувалася до цієї зими. Важливо, що наші колеги дивляться і на короткотермінові, і на середньотермінові завдання, які стоять перед Україною для того, щоби ці виклики були подолані, і Україна мала змогу вистояти у цій боротьбі», - сказала голова Комітету.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Представники Мін’юсту взяли участь в обговоренні проблем рейдерства та ролі нотаріусів у кримін...

Прочитайте повну статтю

Ольга Стефанішина: Системно працюємо над посиленням спроможностей держслужби на шляху до ЄС

Прочитайте повну статтю

Розстріл зупинки громадського транспорту у Херсоні - є загиблі

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко взяв участь в офіційних заходах з нагоди Дня захисників та захисниць України

Прочитайте повну статтю

ВРП тимчасово відсторонила чотирьох суддів Київського апеляційного суду від здійснення правосуд...

Прочитайте повну статтю

Суддю Херсонського апеляційного суду звільнено у відставку

Прочитайте повну статтю

На Закарпатті судитимуть держслужбовця, який незаконно вивів з держвласності землю вартістю май...

Прочитайте повну статтю

«Дякую кожному і кожній, хто захищає нашу землю, наших людей», – Ігор Клименко з нагоди Дня зах...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь