Сенсація

Іванна Климпуш-Цинцадзе закликала американських колег надати Україні всі необхідних засоби, щоби змінити ситуацію на фронті


Жовтень 02
12:03 2024

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе на полях Варшавського Безпекового Форуму зустрілася зі Старшим директором з питань Європи у Раді національної безпеки Сполучених Штатів Майклом Карпентером, Помічницею міністра оборони США зі справ міжнародної безпеки Селест Валландер та Помічницею Держсекретаря США з питань демократії, прав людини та праці Дафною Ренд.

Під час зустрічей голова Комітету подякувала Сполученим Штатам за масштабну підтримку України. «Ми дуже цінуємо, що було ухвалене рішення про надання і майбутнє використання майже восьми мільярдів доларів з того пакету, який затвердив навесні Конгрес Сполучених Штатів Америки. Ця підтримка є життєво важливою для України», - сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе. Вона наголосила на необхідності продовження надання Україні всіх необхідних засобів для того, щоби змінити ситуацію на фронті на користь України. Також зазначила, що потрібно посилити тренінговий компонент для ЗСУ, зокрема, розширити програми підготовки українських військових. Сторони погодилися, що не менш важливо розширювати можливості посилення українського виробництва зброї з допомогою американських партнерів.

Окремою важливою темою було проведення Україною реформ на шляху європейської та євроатлантичної інтеграції. «Попри виклики війни маємо продовжувати демократичні перетворення і забезпечити, що ми не тільки виграємо війну, а й виграємо мир - побудувати демократичну, сильну Україну в політичний спільноті Заходу», - сказала голова Комітету. 

Вона також закликала американських колег продовжувати координувати зусилля коаліції держав, які підтримують Україну. Важливо не лише зберегти участь і підтримку союзників, а й збільшити її, щоби допомогти Україні вистояти в цій жорстокій війні.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Право на відпустку по догляду за дитиною до досягнення нею 3-х років

Прочитайте повну статтю

Укроборонпром зміцнює міжнародне партнерство щодо боєприпасів, БпЛА, РЕБ і РЕР

Прочитайте повну статтю

У вересні до державної скарбниці надійшло 52,3 млрд грн митних платежів

Прочитайте повну статтю

6 особливостей, які варто врахувати, змінюючи оподаткування у період воєнного стану

Прочитайте повну статтю

Результати розгляду питань порядку денного засідання Другої Дисциплінарної палати Вищої ради пр...

Прочитайте повну статтю

Ввозили та продавали «репліки» товарів світового бренду: на Одещині судитимуть групу зловмисник...

Прочитайте повну статтю

Інфографіка щодо оформлення територіальними підрозділами УДМС у Рівненській області біометрични...

Прочитайте повну статтю

Тернопільщина: оформлення паспортів засудженим

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь