Сенсація

Керівництво Верховної Ради України, її Апарату та народні депутати відзначили День захисників та захисниць України


Жовтень 01
15:00 2024

Керівництво Верховної Ради України, народні депутати України, керівництво та працівники Апарату українського Парламенту провели захід на честь Дня захисників і захисниць України, вшановуючи українських героїв, які щодня, ризикуючи життям, захищають Україну, її суверенітет та незалежність.

Під час вітального слова на площі Конституції перед будівлею українського Парламенту Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко зазначив, що у цій війні немає місця байдужості, і 1 жовтня є символічним днем для кожного українця.

«Цей день, і Покрова, і День Захисника і Захисниць, і День Ветерана. Так багато важливих символів і свят в одному дні. Для нас це нагадування про те, що свобода не приходить сама по собі. Вона виборюється в боях і здобувається ціною, на жаль, простих життів. Наші колеги, друзі, близькі люди зараз боронять нас усіх. Я впевнений, що кожному є кого згадати з тих, хто зараз у війську або волонтер та допомагає перемагати», – підкреслив Олександр Корнієнко.

Своєю чергою, заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк заявила, що українські Захисники і Захисниці – це наша надійна опора, віра і надія на Перемогу та справедливий мир.

«Українські Захисники і Захисниці з честю та відвагою виконують свій конституційний і громадянський обов’язок, захищаючи право українців на життя та існування. Особлива гордість, що серед великого числа наших військових у ЗСУ на рівних з чоловіками служать 68 тисяч українських жінок. Це один з найвищих показників у світі, навіть серед країн НАТО», – відзначила Олена Кондратюк.

Керівництво Верховної Ради України та її Апарату, народні депутати України та присутні на заході вшанували пам’ять загиблих народних депутатів України різних скликань та працівників Апарату, які загинули внаслідок російської агресії, поклавши квіти до меморіальної дошки на будівлі Парламенту.

На завершення заходу Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко вручив відзнаки Верховної Ради України військовослужбовців Національної Гвардії України.

Після заходу біля Верховної Ради України, керівництво Верховної Ради України вшанувало пам’ять загиблих героїв покладанням квітів до Стіни Пам’яті полеглих Захисників України в російсько-українській Війні на Михайлівській площі у столиці.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Кабмін ухвалив постанову, відповідно до якої вдосконалюється процедура комісійної торгівлі тран...

Прочитайте повну статтю

Запоріжжя. російські війська завдали авіаційних ударів по місту

Прочитайте повну статтю

Український інститут національної памʼяті планує проведення пошукових робіт жертв Волинської тр...

Прочитайте повну статтю

Польський рибалка встановив новий світовий рекорд із ловлі коропа

Прочитайте повну статтю

Підготовлено 560 експертів з вивчення практичного досвіду роботи вчителів історії та громадянсь...

Прочитайте повну статтю

Вітання з Днем захисників і захисниць України!

Прочитайте повну статтю

Єврокомісія продовжить підтримку реформ української митниці в контексті підготовки України до в...

Прочитайте повну статтю

Як адвокату подавати документи, коли вісить «Електронний суд»?

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь