Кіберполіцейські Харківщини викрили групу осіб у реалізації спиртних напоїв з підробними марками акцизного податку України


Грудень 31
11:11 2021

Зловмисники через мережу Інтернет реалізовували алкогольні напої, в тому числі елітні, без марок акцизного податку та з марками акцизного податку з ознаками підробки. У фігурантів вилучено понад 1 000 пляшок спиртних напоїв  та грошові кошти в розмірі 1,6 млн.грн., отримані від незаконної реалізації підакцизного товару.

Протиправну діяльність  групи осіб припинили співробітники управління протидії кіберзлочинам в Харківській області спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП в Харківській області.

Встановлено, що 5 чоловіків протягом 2021 року незаконно збували алкогольні напої з  явними ознаками підробки марок акцизного податку України. Зловмисники розповсюджували продукцію за допомогою створених сайтів в мережі Інтернет та магазину. Фігуранти торгували елітним алкоголем без акцизних марок та  з марками акцизного збору з ознаками підробки.

Працівники поліції провели обшуки в оселях фігурантів, торговельних точках та складі. Вилучено комп’ютерну техніку, понад 1 000 пляшок спиртних напоїв  та грошові кошти в розмірі 1,6 млн.грн., отримані від незаконної реалізації підакцизного товару. До проведення обшуків також було залучено працівників полку особливого призначення поліції Харківщини.

Слідчі оперативні дії проводилися в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту, а також  збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного податку, голографічних захисних елементів, підробленої національної валюти України у виді банкнот чи металевої монети, іноземної валюти, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї, у великому розмірі) Кримінального кодексу  України. Санкція статті передбачає  позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Харківська обласна прокуратура.

Відділ комунікації поліції Харківської області

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Вітаємо колег Офісу протидії рейдерству — структурному підрозділу вже 4 роки!

Прочитайте повну статтю

Екіпаж "Білих янголів" евакуював з лінії фронту мешканців Миролюбівки

Прочитайте повну статтю

Прикордонники отримали новітні мобільні тепловізійні комплекси від Європейського Союзу

Прочитайте повну статтю

Історія подружжя поліцейської та рятувальника, які щодня піклуються про безпеку людей у прикорд...

Прочитайте повну статтю

Телеграм-канал, який поширював інформацію про теракти у Львові, заблоковано

Прочитайте повну статтю

Українська делегація вивчає іспанську систему контролю за рибальством

Прочитайте повну статтю

Делегати ХХ чергового з'їзду суддів України призначили суддю Конституційного Суду України

Прочитайте повну статтю

Фішинг та фейкові акаунти: як захистити себе від інтернет-шахраїв

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь