Кінологи Нацполіцї опановували досвід США у пошуку злочинців, зброї та вибухівки


Жовтень 05
12:10 2024

Делегація з представників кінологічних служб поліції Київської, Львівської, Херсонської, Сумської областей на чолі з керівником Відділу організації кінологічної діяльності Нацполіції України Світланою Коломієць перейняла досвід американських колег під час візиту в США за сприяння Фонду Говарда Баффета.

Шестеро учасників делегації відвідали Департамент поліції міста Декейтер штату Іллінойс, де їм розповіли про специфіку роботи слідчих, спецпризначенців та кінологів.

Також в Академії поліції українські поліцейські мали змогу ознайомитися з особливостями підготовки американських колег до служби.

Протягом п'ятиденного візиту українські правоохоронці вивчали американський досвід з пошуку вибухівки, зброї та наркотиків, затримання злочинців, припинення масових заворушень за допомогою службових собак. Учасники делегації мали змогу також покращити навички зі стрільби у віртуальному тирі.

Українські кінологи поділилися власним досвідом роботи в умовах повномасштабної війни з російськими загарбниками – специфікою роботи службових собах з пошуку людей під завалами на місцях російських обстрілів, в ході розмінування територій, пошуку зброї та вибухівки.

Навчання проходило на базі новітнього кінологічного центру поліції.

Національна поліція України 

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь