Кіровоградська область: рятувальники разом із соціальними працівниками продовжують проводити роз'яснювальну роботу серед вразливих верств населення


Грудень 07
15:17 2021

З початку року на Кіровоградщині внаслідок пожеж загинуло майже 50 осіб. Як свідчить статистика, значна кількість пожеж у житловому секторі виникає через необережність або недбальство самих господарів. Як правило, пожежі завдають значних матеріальних збитків домогосподарству. Однак найтяжче, коли у вогні гинуть люди. Щоб не сталося лиха, рятувальники закликають жителів області постійно дбати про безпеку у своїх оселях. У ході проведення відповідної просвітницької роботи працівники Головного управління ДСНС в області та районних підрозділів постійно навчають населення елементарних правил безпеки у побуті. До рейдів залучаються усі зацікавлені установи та організації.

7 грудня фахівці ДСНС спільно з працівниками Подільського територіального центру соціального обслуговування провели роз’яснювальну роботу у мікрорайоні Арнаутово обласного центру. У першу чергу, відвідали будинки кропивничан із так званої категорії соціально незахищених: самотніх людей похилого віку, осіб з обмеженими можливостями тощо. Рятувальники пояснили, що печі, грубки та димоходи мають бути у справному стані, без тріщин та побілені, так само необхідно перевірити чи справне газове обладнання. Також у пору активного використання опалення необхідно систематично перевіряти вентиляцію, справність електромережі, не залишати увімкненими на тривалий період електрообігрівачі та використовувати їх виключно за призначенням.

Особливу увагу дорослих звернули на питання безпеки дітей. Рятувальники закликали не залишати малечу без нагляду, слідкувати, щоб діти не мали доступу до сірників, запальничок та інших небезпечних речей. Втім, вгамувати дитячу цікавість можна лише відповівши на усі запитання, тож батькам порадили бути уважними до дітей, аби вони не вигадували надто ризикованих ігор.

Під час проведення роз’яснювальної роботи людям вручили застережні листівки з правилами пожежної безпеки та номером виклику пожежно-рятувального підрозділу.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь