Колегія МОН розглянула стан і перспективи розвитку STEM-освіти


Грудень 08
20:05 2021

Сьогодні, 8 грудня 2021 року, відбулося засідання колегії МОН. Директор Інституту Модернізації змісту освіти Євген Баженков представив стан упровадження та перспективи розвитку STEM-освіти в Україні.

«Стратегія сталого розвитку в умовах глобалізації ґрунтується на амбітній меті досягнення європейських стандартів життя та зміцнення авторитету на міжнародній арені. Швидкий розвиток технологічних процесів, IT-галузі, робототехніки, нанотехнологій призводить до потреби у фахівцях, здатних до комплексної науково-інженерної діяльності. Сьогодні актуальним є вирішення питання щодо надання якісної освіти учням із технічних дисциплін», – зазначив Євген Баженков.

Розвиток STEM-освіти є пріоритетним і здійснюється через усі форми здобуття освіти в Україні. Впровадження відбувається на базі онлайн-платформ, STEM-центрів, лабораторій, а також шляхом проведення фестивалів, квестів, конкурсів, змагань, хакатонів, екскурсій і практикумів.

Протягом останніх п’яти років STEM упевнено утримує позиції серед освітніх брендів, привертаючи увагу вчителів, науковців і методистів.

Директор ІМЗО зазначив, що впровадження STEM допоможе дітям стати ідейними, цілеспрямованими, творчими і надійними елементами команди та суспільства. Євген Баженков також розповів про перспективи розвитку STEM-освіти в Україні, які передбачають:

Варто зауважити, що в Україні вже успішно функціонують STEM-центри. Перші з них почали працювати в Києві, Дніпрі, Черкасах, Запоріжжі, Херсоні та Кропивницькому. Проведене Державною науковою установою «Інститут модернізації змісту освіти» опитування на початку 2020 року показало, що в Україні працює понад 150 STEM-центрів і лабораторій.

Під час засідання членами колегії МОН було ухвалено пропозиції Євгена Баженкова щодо створення робочої групи для розробки подальшого плану розвитку STEM-освіти.

Нагадаємо, підписано Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством освіти і науки та The LEGO Foundation щодо співпраці у сфері освіти та науки.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Україна та ЄС розвивають співпрацю в галузі критичної сировини 

Прочитайте повну статтю

Українські рятувальники встановили нові світові рекорди

Прочитайте повну статтю

Вибухотехніки поліції знешкодили бойову частину ворожої крилатої ракети, яка не здетонувала (Ві...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко взяв участь у засіданні РНБО під головуванням Президента України

Прочитайте повну статтю

ДПСУ та НГУ отримали військові медичні автобуси від НАТО

Прочитайте повну статтю

«Техніка, що рятує»: Водою або піною? Автомобіль повітряно-пінного гасіння АППГ-6/5-60

Прочитайте повну статтю

Принципи меморіалізації російсько-української війни обговорили на круглому столі в Укрінформі

Прочитайте повну статтю

На Дністровському водосховищі стартує Кубок України з ловлі хижої риби

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь