Комітет з ІТ-права НААУ очолив Олег Дерлюк


Березень 21
12:22 2023

Розпорядженням Голови НААУ, РАУ № 44 від 14 березня 2023 року Головою Комітету з ІТ-права НААУ призначено адвоката Олега Дерлюка.

Олег Дерлюк, адвокат, засновник і керуючий партнер юридичної компанії “STRON Legal Serviсes”, фахівець у галузі ІТ-права та міжнародного податкового і корпоративного права.

Адвокат має три вищі освіти за спеціальністю: правознавство (Національний Університет «Юридична академія імені Ярослава Мудрого»), управління персоналом й економіка праці (Харківський інституту бізнесу і менеджменту) та корпоративне право й право цінних паперів (Лондонський університет (University of London)).

Розпочав свою трудову діяльність з роботи в Міністерстві закордонних справ України. Пізніше працював на посадах помічника Голови Правління з адміністративних та правових питань ПАТ «ФЕД» (Авіація та космонавтика. Важка промисловість) м. Харків, старшого юриста, голови відділу міжнародного податкового планування та консультування юридичної компанії ICF Legal Service, директора з правових питань у великому ІТ холдингу.

«Світ змінюється. У теперішній час найбільші світові економіки проходять крізь трансформаційні процеси, які можна порівняти лише із (і сміливо назвати) зміною технологічного укладу. Так, 150-180 років тому світ трансформувався із виникненням промислового, масового виробництва, 80-60 років тому, світ змінювався шляхом росту сектору послуг. Зараз, із виникненням і суттєвим охватом інформатизації та диджиталізації, світ змінюється знову.

Розвиток права завжди був реактивним відповідно до розвитку економічних відносин і, як і роки тому, багато інститутів права, реактивно вимагають і зазнають змін із метою врегулювання і охорони суспільних відносин, що виникають та існують у нових формах – диджиталізованих, транскордонних.

Під час своєї діяльності у рамках комітету із ІТ-права ми будемо розповсюджувати набутий досвід роботи із ІТ проєктами серед адвокатів із метою підвищення якості захисту законних прав та інтересів.

Ми також будемо спільно взаємодіяти із державними інституціями із метою розвитку національного законодавства та правозастосовної практики відповідно до потреб ІТ галузі та національної економіки», - зазначає Голова Комітету з ІТ-права НААУ.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Три мільярди гривень залучили Держгеонадра у державний бюджет цього року

Прочитайте повну статтю

Запрацював штаб згуртованих громад

Прочитайте повну статтю

"Співпраця МВС України та Польщі набуває нової форми активності", – Ігор Клименко

Прочитайте повну статтю

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко виступив на XVIII Українськи...

Прочитайте повну статтю

Олександр Корнієнко зустрівся з делегацією Риксдагу Швеції: обговорено інвестиції та співпрацю...

Прочитайте повну статтю

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко обговорив з представниками «...

Прочитайте повну статтю

Окупанти третій день поспіль атакують Кривий Ріг: поліцейські продовжують фіксувати наслідки уд...

Прочитайте повну статтю

Виставка SIAT 2024: нові горизонти для українського агробізнесу

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь