Сенсація

Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендує Верховній Раді прийняти у другому читанні та в цілому законопроекти щодо державної підтримки сфери спорту і щодо підтримки наукової та науково-технічної діяльності


Листопад 17
17:00 2021

Проектом пропонується запровадити знижену ставкуподатку на додану вартість у розмірі 7% при оподаткуванні операцій з реалізаціїквитків на спортивні заходи всеукраїнського та міжнародного рівня, якіпроводяться в Україні.

Народний депутат Олександр Ковальчук поінформував, щопід час підготовки законопроекту до другого читання надійшло 8 пропозицій віднародних депутатів, окрім того, підготовлено одну комітетську пропозицію.Пропонується врахувати у тому числі редакційно 4 пропозиції і відхилити – 5.

Комітетською правкою пропонується надати пільгироботодавцю зі сплати податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) у разі придбаннядля безоплатної передачі працівникам квитків та/або абонементів для переглядувсеукраїнських та міжнародних спортивних заходів, які проводяться в Україні, заумови, що їх вартість сукупно, у розрахунку на рік, не перевищує двох розмірівмінімальної заробітної плати.

Під час обговорення дискусію викликав розмірпропонованої ставки ПДВ. Зокрема, Міністерство фінансів наполягало назапровадженні зниженої ставки на квитки на рівні 14%, а не 7%.

Народні депутати підтримали компромісну пропозицію: незмінювати пропоновані проектом пільгові ставки, однак, обмежити їх дію двомароками – до 1 січня 2024 року.

Комітет затвердив порівняльну таблицю до законопроектуі рекомендував Верховній Раді прийняти його у другому читанні та в цілому.

Також у другому читанні були розглянуті проектизаконів «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підтримкинаукової і науково-технічної діяльності» (№5498) і «Про внесення змін доМитного кодексу України щодо підтримки наукової і науково-технічної діяльності»(№ 5499).

Законопроекти спрямовані на підтримку наукових інауково-технічних закладів шляхом звільнення від сплати мита і податку надодану вартість на товари, прилади і матеріали які ввозяться на митну територіюУкраїни для використання в науковій діяльності.

Як повідомив народний депутат Олександр Сова, під часпідготовки законопроекту до другого читання був уточнений перелік УКТЗЕД кодівтоварів, які можуть ввозитись із застосуванням пільгового оподаткування.

Голова Комітету з питань фінансів, податкової тамитної політики Данило Гетманцев також додав, що у редакції першого читання занепокоєннявикликала можливість використання науково-технічних установ для ухилення відоподаткування при ввезенні товарів на митну територію України. «Під часдоопрацювання законопроекту було введено запобіжник, відповідно до якогоКабінет Міністрів визначає обсяг товарів, які ввозяться на територію України, іце, безперечно, не повинні бути товарні партії», - поінформував він.

Народні депутати підтримали пропоновані редакції законопроектів.

Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Радіприйняти законопроекти №5498 і №5499 у другому читанні та в цілому знеобхідними техніко-юридичними правками.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Рухаємось до членства у ЄС: як представникам громадянського суспільства долучитись до переговор...

Прочитайте повну статтю

Результати двосторонньої зустрічі України та Європейської Комісії з питань скринінгу Розділу 23...

Прочитайте повну статтю

МВС безбар’єрність: як людям із порушенням слуху та мовлення замовити послугу через сервіс «Єди...

Прочитайте повну статтю

Програма розвитку ООН тривалий час є надійним партнером МВС України, – Катерина Павліченко

Прочитайте повну статтю

Курсант ОДУВС – чемпіон світу з таїландського боксу серед молоді

Прочитайте повну статтю

До 20% вдалося збільшити врожайність с/г культур полтавській організації водокористувачів завдя...

Прочитайте повну статтю

Водойми України під пильним наглядом рибоохоронців

Прочитайте повну статтю

Про зміни вимог до перевезення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь