Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендує Верховній Раді прийняти у другому читанні і в цілому законопроект про Службу військового капеланства


Листопад 18
10:04 2021

17 листопада відбулося засідання Комітету з питань національної безпеки,оборони та розвідки.

Члени Комітету розглянули проект Закону про Службу військового капеланства(реєстр. №4626).

Законопроектом

За результатами розгляду Комітет ухвалив рішення рекомендувати ВерховнійРаді проекту Закону прийняти в другому читанні та в цілому в запропонованійКомітетом редакції.

Метою законопроекту є створення Служби військового капеланства тазаконодавчого закріплення статусу військових капеланів як військовослужбовців,визначення організаційно-правових засад взаємодії військових формувань і релігійнихорганізацій у процесі забезпечення функціонування інституту військовогокапеланства з метою реалізації військовослужбовцями Збройних Сил України,Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, іншихутворених відповідно до законів України військових формувань та членами їхсімей права на свободу совісті, світогляду та віросповідання з урахуваннямполіконфесійності нашої держави.

У законопроекті визначаються принципи, на яких здійснюється діяльністьСлужби військового капеланства, її структура, порядок підпорядкування тазагальна чисельність; закріплюється статус військових капеланів яквійськовослужбовців, визначаються їх функціональні обов’язки; запроваджуютьсяквоти конфесійного представництва відповідно до потреб особового складу зурахуванням поліконфесійності нашої держави; передбачається створенняМіжконфесійних рад з питань військового капеланства як дорадчих органів приМіністерстві оборони України та Міністерстві внутрішніх справ України.

Розглянувши проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актівУкраїни» щодо уточнення завдань та основ підготовки і ведення національногоспротиву (реєстр. №6302),Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді включити законопроект допорядку денного шостої сесії та прийняти його за основу.

Законопроектом передбачається уточнити завдання та основи підготовки іведення національного спротиву, у тому числі удосконалити та підвищитиефективність ведення руху опору.

Проектом Закону пропонується узгодити деякі положення Законів України,зокрема:

урегулювати питання повноважень Кабінету Міністрів України та військовогокомандування з питань виконання правового режиму воєнного стану;

уточнити повноваження органів військового управління Збройних Сил України,у тому числі Командування Сил спеціальних операцій Збройних Сил України, яке єорганізатором руху опору;

урегулювати питання грошової винагороди особам, що проходять військовуслужбу під час особового періоду;

урегулювати питання порядку та умови підпорядкування Національної гвардіїУкраїни під час уведення правового режиму воєнного стану.

Також Комітет погодив деякі пункти змін до Річного плану закупівельтоварів, робіт і послуг оборонного призначення Міністерства оборони України на2021 рік.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Суми: окупанти вдарили по будівлі геріатричного пансіонату – є загиблий та постраждалі

Прочитайте повну статтю

Інна Ящук: Проходження ВЛК має бути зручним і швидким для наших захисників і захисниць

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Португальської Республіки в Україні...

Прочитайте повну статтю

На Сумщині судитимуть 4 учасників організованої групи та їх пособницю, які ошукували військовос...

Прочитайте повну статтю

Рухаємось до членства у ЄС: як представникам громадянського суспільства долучитись до переговор...

Прочитайте повну статтю

Результати двосторонньої зустрічі України та Європейської Комісії з питань скринінгу Розділу 23...

Прочитайте повну статтю

МВС безбар’єрність: як людям із порушенням слуху та мовлення замовити послугу через сервіс «Єди...

Прочитайте повну статтю

Програма розвитку ООН тривалий час є надійним партнером МВС України, – Катерина Павліченко

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь